Šta su djeca sa Downovim sindromom poručila mami koja očekuje takvu bebu
Datum objave: 19. 03. 2014 - 11:38

Šta su djeca sa Downovim sindromom poručila mami koja očekuje takvu bebu

Jedna buduća mama, koja je saznala da će roditi bebu sa Downovim sindromom, doživjela je najveći strah u životu kada je saznala za bolest svoje bebe. Petnaestoro mališana, koji imaju ovo oboljenje, pronašli su način da je ubijede da nema razloga za strah, prenosi 24sata.rs.

"Trudna sam. Moja beba ima Downov sindrom. Uplašena sam kakav život će imati moje dijete?", pisalo je u mailu koji je ova mama poslala pre mjesec dana Nacionalnoj organizaciji za Downov sindrom u Španiji.

Ova Organizacija se dosjetila zanimljivog odgovora. Oni koji se bore sa ovom bolešću uplašenoj mami su poručili sljedeće:

”Draga buduća mama, ne plaši se, tvoje dijete će moći da radi mnoge stvari, moći će da te zagrli, da trči sa tobom, da priča sa tobom i da ti kaže da te voli. Ići će u školu kao ostali, naučit će da čita i piše, moći će i tebi da napiše nešto ako nekada bude bilo daleko od kuće, jer će moći i da putuje.

Moći će da pomogne tati da popravi njegov bicikl, moći će i da zaradi novac i da sa tim novcem izvede tebe na večeru, ili da iznajmi stan i da ode da živi samo. Ponekad će biti teško, veoma teško, gotovo nemoguće, ali zar nije tako svim majkama?

Draga buduća mama, tvoje dijete će biti sretno, kao što sam ja, zar ne mama?”

/ Sažetak