5 žena koje su hrabro promovisale svoja tijela u 2013. One su heroji
Datum objave: 10. 12. 2013 - 16:32

5 žena koje su hrabro promovisale svoja tijela u 2013.

Predstavljamo vam listu pet žena koje su obilježile svojom snagom 2013. godine u borbi za prihvatanje žene i ženskih osobina onakvih kakve jesu, mimo standarda 90-60-90.

1. Jenny Rank

Ova djevojka je zvijezda kampanje "H&M" za kupaće kostime za 2013. Njene obline odmah su upale svima u oči medijima, ali Rank kaže da je oduvijek željela da pokaže da je u redu da i žena koja nije savršena ima samopouzdanje. „Nije samo jedan oblik tijela glamurozan. Ima toliko ljepota na ženskom tijelu koje treba prihvatiti baš onakvim kakvo jeste.“

jennyrank

 

2. Jennifer Lawrence

Jennifer je prošle godine bila veoma glasna u kritikama kulture ishrane koja se bazira na svim mogućim i nemogućim dijetama, kao i imperativu da žena bude ultra mršava. „Kada čujem reč "dijeta", naježim se, ali bukvalno. Cijeli svijet je poludio i svi misle da ako ne izgledate kao manekenka sa retuširane slike, onda izgledate veoma, veoma loše. Žene treba da budu glasnije i da jasno stave do znanja cijelom svijetu: Izgledam kako izgledam i to je to"- rekla je glumica. 

jenniferlawrence4

3. Lily Myers

Lily je napravila super zanimljivu pjesmu o porećemajima u ishrani i slikama ženskog tijela koja je nagrađena za Najbolju ljubavnu pjesmu 2013. na "College Unions Poetry Slam Invitational."

0

4. Trina Hall

Ona je joga instruktor, čiji je cilj da natjera žene širom svijeta da zavole svoja tijela. Ona sama je tokom 2013. godine između marta i jula bila na posebnom tretmanu. Nije menjala svoje navike u ishrani, ali je bila aktivnija nego obično. „Moje tijelo se promijenilo, ljudi koje sam upoznavala i koji su bili novi u mom životu su se isto ophodili prema meni. Jedina promjena bila je u mojoj percepciji, kako sam samu sebe doživljavala“ - ispričala je svoje iskustvo Trina.

trina51ed8c83c16eb

5. Nickolaj Lamm

Lamm radi kao umjetnica za MyDeals.com i ona je kreirala "pravu Barbiku". Mjerenjem prosječnih dimenzija djevojaka od 19 godina, ona je kreirala 3D model sa likom najpoznatije lutke za devojčice. „Ako već kritikujemo mršave modele, onda treba da shvatimo i da Barbika šalje negativnu poruku djevojčicama širom svijeta. Kada smo napravili ovu lutku, ona uopšte ne izgleda tako loše i treba da se djeca igraju što češće sa mnom kako bi prihvatile stvarnost“- rekla je Lamm.

barbie

 

 

/ Sažetak