Lampard odgovorio Klopu: Da se ne bavimo matematikom
Datum objave: 14. 09. 2020 - 18:18

Lampard odgovorio Klopu: Da se ne bavimo matematikom

Menadžer Čelsija Frenk Lampard izjavio je da je njegov tim ovog leta potrošio više na pojačanja jer to nije mogao u prethodnim prelaznim rokovima, a podsetio je i da je Liverpul svojevremeno izdvojio mnogo novca za dovođenje novih igrača.

Čelsi je potrošio više od 200 miliona funti na pojačanja ove sezone. Menadžer Liverpula Jirgen Klop je izjavio da njegov tim ne može toliko da izdvaji na nove igrače jer vlasnici Redsa nisu oligarsi.

 

"To mi je bilo zanimljivo, ako mogu da kažem. Kada govorimo o vlasnicima klubova, mislim da nije važno iz koje delatnosti dolaze, svakako je reč o bogatim ljudima. Liverpul je imao fantastičnu priču u poslednje četiri i po godine ili pet koliko je Jirgen tu. Oni su doveli dobra pojačanja, za velike nadoknade. Pogledajte samo, tu su Van Dajk, Alison, Fabinjo, Kejta, Mane, Salah. Neverovatni igrači, koji su skupo plaćeni", rekao je Lampard.

Menadžer londonskog tima podsetio je i na to da je njegov klub imao zabranu dovođenja igrača.

"Liverpul je pojačanja dovodio tokom određenog perioda. Ono što smo mi sada uradili posledica je zabrane transfera. Mislim da svi znamo da nema potrebe da se bavimo matematikom. Liverpul je verovao u svog trenera, stvoren je sistem. Dakle, to je sjajna priča, na koju je potrešen veliki novac. Mi smo trošili ovog leta, sada nas čeka naporan rad", zaključio je Lampard.

Plavci su doveli šest novih igrača - Hakima Zijeha, Tima Vernera, Kaija Haverca, Bena Čilvela, Tijaga Silvu i Malanga Sara.

/ Sažetak