Simposar - Najbolji sportist BiH za 2017 godinu - Damir Džumhur Iza mene je sezona snova
Datum objave: 28. 10. 2017 - 20:05

Simposar - Najbolji sportist BiH za 2017 godinu - Damir Džumhur

Iza mene je sezona iz snova, pogotovo sami kraj. Sada sam pun sampouzdanja i mogu reći da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri, izjavio je najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon što mu je danas uručena nagrada ''Simposara'' za najboljeg sportistu u BiH.

Džumhur naglašava da svaki sportista priželjkuje ovakav kraj sezone, te da su mnogi vjerovali u njega, više nego što je on vjerovao sam u sebe.  

Drago mi je da sam proglašen za sportistu godine jer ta nagrada dolazi iz ruku velikih novinara koji cijene trud i rezultat.

“Mislim da su mnogi vjerovali da ja to mogu, ali najveći problem je bio što ja nisam vjerovao sam u sebe sve do jednog trenutka kada sam vidio da je to stvarno moguće. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja, a ja ne želim da se zaustavim ovdje”, rekao je Džumhur. 

Smatra da je za njegov veliki napredak u karijeri zaslužna ''psiha'', te da je njegovo igračko sazrijevanje donijelo veliki napredak i naslove. 

Nakon odličnih rezultata i osvajanja ATP turnira u Moskvi i Sankt Peterburgu Džumhur je otkazao završni turnir u Parizu zbog povrede. 

“Cijelu sezonu sam prošao bez povreda što je rijetkost za ATP igrača koji igra 30 turnira godišnje i koji je stalno u pokretu. Nisam ništa htio da rizikujem pa sam otkazao nastup u Parizu. Sada ću se odmoriti, pa slijede pripreme za narednu sezonu”, zaključio je teniser. 

Džumhur bi trebao sezonu završiti u konkurenciji najboljih 30 tenisera svijeta.

/ Sažetak