Gibonni i Oliver u Sarajevu pjevali za pamćenje
Datum objave: 09. 03. 2017 - 08:50

Gibonni i Oliver u Sarajevu pjevali za pamćenje

 Kako su i obećali tako su i učinili dva muzička velikana Oliver Dragojević i Zlatan Stipšić Gibonni otpjevali su sinoć bezbroj pjesama u sarajevskoj Zetri na koncertu za pamćenje na Međunarodni dan žena - 8. mart.

Koncert je svojim prepoznatljivim glasom otvorio Oliver pjesmom "Moj lipi anđele", a na sceni mu se malo kasnije pridružio Gibonni kada su zajedno otpjevali "Dobro jutro tugo" čestitajući svim ženama njihov dan.

Kazali su da im je velika čast pjevati na ovaj dan u Sarajevu zahvalivši svima koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine slušati ih uživo na koncertu koji se ne ponavlja.

Smjenjivali su se na sceni uvijek otpjevavši po jedan duet uključujući i onaj posljednji snimljen za pjesmu "Sreća" s posljednjeg zajedničkog albuma "Familija".

Smnjenjujući se i pjevajući svoje najpoznatije hitove otpjevali su "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Trag u beskraju", "Šta to biješe ljubav", "Nadalina", "Lipa moja", "Tempera", "U ljubav vjere nemam", "Žeđam", "Libar" i mnoge druge.

Na pres-konferenciji uoči koncerta naglasili su da ne vole režirane koncerte jer ih ne doživljavaju kao predstavu, a osim toga smatraju tu spontanost iskrenošću prema publici koja ih godinama uživa slušati, a tako je i bilo. Jednostavno su osjećali publiku.

- Spojila nas je muzika i tako će i ostati. Ne bih mogao napisati pjesme u koje ne vjerujem, niti bi Oliver mogao pjevati pjesme koje ne osjeća - kazao je tada Gibonni.

/ Sažetak