Jedinstvo u zajednici - Prvi i osnovni zadatak U posjeti kod Počasnog konzula u Sydneyu
Datum objave: 13. 01. 2017 - 13:19

Jedinstvo u zajednici - Prvi i osnovni zadatak

Javnosti u Bosanskoj zajednici u Australiji je poznato da je na mjesto Počasnog kozula Bosne i Hercegovine u Sydneyu nedavno i zvanično izabrana gospodja Demila Talić Gabriel, koja iza sebe ima vrlo uspješnu karijeru u biznisu, a osim toga je i velika podrška sydneyskim bh organizacijama, te Bosanskoj zajednici u cijeloj Australiji. Svečanost u formi inauguracije, održaće se uskoro.

Članovi AUBHA iz Sydneya Safet Alispahić, koordinator i Fahir Zečević, glasnogovornik, juče su bili primljeni  u prostorijama Počasnog konzulata u Sydneyu od strane gospodje Demile Talić Gabriel , gdje su u dvosatnom razgovoru upoznali svoga domaćina o Bosanskoj zajednici i u sydneyskim, ali i  u australijskim relacijama.

australia1

Nakon što je Safet Alispahić u ime AUBHA čestitao postavljenje gdji  Demil Talić Gabriel, zamolio je za buduće zajedničko djelovanje  na uspostavljanju jedinstva u užoj i široj Bosanskoj zajednici.  Obećanje je obostrano dato, AUBHA će istinski podržavati rad Počasnog konzulata u Sydneyu, a Počasni  konzul će svojim autoritetom, takođe biti podrška svim aktivnostima u Bosanskoj zajednici, s naglaskom da je sada prvi i osnovni zadatak - puno jedinstvo na svim linijama, i po vertikali i po horizontali, sa težnjom da se svi odnosi u toj sferi permanentno izgradjuju i unapredjuju.

U atmosferi punog razumijevanja, i u ambijentu s pogledom na Sydney sa 26.sprata, i ovaj vrlo vruć sydneyski dan je obilježio početak još jednog oblika službenog predstavljanja države Bosne i Hercegovine u dalekom svijetu, u australijskoj metropoli Sydney.

/ Sažetak