Šuman: Iskoristiti priliku da svaki igrač dobije šansu
Datum objave: 04. 01. 2017 - 12:23

Šuman: Iskoristiti priliku da svaki igrač dobije šansu

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman uprkos porazu od Makedonije u prijateljskom susretu u utorak u Skoplju zadovoljan je igrom svojih reprezentativaca, naglašavajući da je primjetan pomak u igri bh. tima.

- Ne treba zanemariti činjenicu da smo igrali protiv selekcije koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu. Opet, izuzimajući prvi dio prvog poluvremena i nekoliko minuta s početka drugog dijela, mi smo bili ravnopravan, u pojedinim periodima i bolji rival. Imali smo dosta tehničkih grešaka u tom prvom dijelu, ali kada smo konsolidovali snage onda je to bilo puno drugačije. Ima dobrih stvari sve više, krila nam imaju sve više lopti, kontre i polukontre sve bolje funkcionišu... Naravno, ima i nedostataka, na kojima radimo cijelo vrijeme i radit ćemo dok ih ne otklonimo - kazao je Šuman.

U prvom susretu s Makedoncima svi igrači izuzimajući golmana Damira Efendića i Denisa Serdarevića dobili su lijepu minutažu. BiH danas ponovo igra s Makedonijom u 20 sati što je prilika za nova dokazivanja nekim igračima.

- Radimo po planu kako smo ga i zacrtali. Danas ćemo dati više prilike nekim igračima, koji su u prvom susretu imali nešto manju minutažu. Iskoristit ćemo ovu priliku da svako od igrača dobije šansu. U prvoj utakmici je, recimo, branio Benjamin Burić. Sada ćemo dati priliku i Efendiću i Serdareviću. Tako je na svim pozicijama - istakao je Šuman.

Osim današnje utakmice, bh. tim i sutra ima još jednu prijateljski susret s Makedoncima, oba su zatvorenog karaktera.

Reprezentacija BiH 7. januara putuje u Beograd, dan kasnije je utakmica sa Saudijskom Arabijom, a 9. januara s Bahreinom u prijepodnevnim satima. Isti dan poslijepodne predviđen je povratak u Sarajevo, gdje će bh. rukometaši nastaviti s pripremama.

/ Sažetak