Gvozdić: Sve što radimo ima za cilj da vrati publiku u Skenderiju
Datum objave: 04. 11. 2016 - 14:05

Gvozdić: Sve što radimo ima za cilj da vrati publiku u Skenderiju

- Nakon dvije vezane gostujuće pobjede u Ligi 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, sarajevska Bosna Royal u susretu trećeg kola sutra u Skenderiji dočekuje ekipu Građanskog iz Bijeljine.

Nošeni gostujućim pobjedama protiv Sparsa i Kaknja, direktnih konkurenata za osvajanje Lige 10, košarkaši Bosne Royal u odličnoj atmosferi dočekuju sutrašnji meč u kojem žele nastaviti niz bez poraza. 

Trener sarajevskog tima Dušan Gvozdić na konferenciji za medije je napomenuo da sve što njegova ekipa radi u ovoj sezoni ima za cilj da vrati publiku u košarkaške dvorane KSC Skenderija.

- Pozvao bih publiku da sutra dođe u Skenderiju i podrži nas protiv dobrog protivnika. Građanski je dobar tim, doveli su nekoliko kvalitetnih košarkaša i sigurno je da će nam u tom meču trebati podrška publike. Liga je ove godine veoma izjednačena i sigurno je da ćemo morati igrati na visokom nivou ako želimo upisati novu pobjedu - izjavio je Gvozdić. 

Ističe da je dobro što Bosnu ostale ekipe vide kao favorita za osvajanje Lige 10, ali da će ekipa to morati pokazati na terenu. 

- Mislim da je prerano govoriti o favoritima nakon samo dva odigrana kola, ali dobro je što nas ljudi vide na taj način, jer Bosna to zaslužuje - dodao je Gvozdić. 

Sportski direktor Bosne Royal Damir Krupalija zadovoljan je rezultatima, ali ističe da igra Bosne još nije na odgovarajućem nivou.

- Moramo poboljšati igru i tempirati formu za kraj sezone. Iako smo zadovoljni rezultatima nakon dva kola, igra mora biti bolja, a s tim se slaže i trener Gvozdić. Kasno smo kompletirali ekipu koja je u punom sastavu odradila tek nekih sedam treninga, ali siguran sam da će se s vremenom stvari posložiti - zaključio je Krupalija. 

Utakmica između Bosne Royal i Građanskog će biti odigrana sutra u 20 sati u KSC Skenderija.

/ Sažetak