Video - Mirza Šoljanin premijerno predstavlja   ''Kako srce kaže''
Datum objave: 29. 07. 2016 - 15:30

Video - Mirza Šoljanin premijerno predstavlja ''Kako srce kaže''

''Kako srce kaže'' naziv je novog singla Mirze Šoljanina kojim najavljuje drugi studijski album, koji će biti objavljen  počekom jeseni.

Za tekst i muziku pjesme zaslužan je Dino Muharemović, dok je aranžman i produkcija djelo Arela Češljara i produkcijske kuće Atax media. Pjesmu karakterizira moderan i svjež zvuk, energičan ritam koji osvaja na prvu.

''Saradnja sa Mirzom počela je na njegovom prvom albumu, na kojem su se našle  moje dvije pjesme ''Ne mogu podnijeti to'' i ''Zovu me'', a potom je nastala i pjesma ''Duše su se srele'' koju je otpjevao u duetu sa Ninom Badrić. Trenutno radimo na novom albumu. Do sada je snimio dvije moje kompozicije, ''Kako srce kaže'' i ''Hor zvižduka''. U pjesmi ''Kako srce kaže'', Mirzu vidimo u novom svjetlu, sa nekom novom energijom i zvukom. Nadam se da će se dopasti publici. Mirza to sigurno zaslužuje''. – istakao je Dino Muharemović.  

Spot za pjesmu ''Kako srce kaže'' prikazuje nepregledne i prekrasne krajolike Crne Gore , a ljetnu ljubavnu priču zabilježio je mladi i talentirani redatelj Vedad Jašarević, koji potpisuje kameru, režiju i produkciju spota.

''Kako srce kaže'' prva  je pjesma koja će predstaviti album i nadam se da će je publika prihvatiti i osjetiti srcem. S druge strane, toliko je lepršava, energična i pozitivna i vjerujem da će obilježiti ovo ljeto. Dopala mi se na prvu i u meni izazvala val pozitivne energije.  Kada je u pitanju album, bit će tu za svakoga ponešto, energičnih i  laganih nota, a sve pjesme su mnogo emotivne, stvarne ljubavne priče u kojima će se svako pronaći. Dugo i pažljivo smo radili na odabiru tekstova, autora, cjelokupnoj produkciji, a cijeli album zamišljen je kao koncept, kako u muzičkom tako i u vizuelnom smislu''– poručio  je Mirza Šoljanin.

Pet godina je prošlo od prvog albuma “Poljubi me”, a pred nama su potpuno nove pjeme I album koji će potvrditi zašto je Mirza  toliko poseban na muzičkoj sceni I neponovljiv umjetnik čije vrijeme tek dolazi. Vrijedno je spomenuti neke od njegovih velikih hitova poput “Poljubi me”, ‘’Tamna strana”, ‘’Duše su se srele’’ koje su obilježile njegovo muzičko djelovanje.

 

/ Sažetak