Predstavnici BiH među najlošije odjevenim na Eurosongu
Datum objave: 22. 05. 2016 - 14:26

Predstavnici BiH među najlošije odjevenim na Eurosongu

Nagradu "Barbara Dex" za najlošije odjevenog izvođača na nedavno završenom Eurosongu u Stockholmu dobila je predstavnica Hrvatske Nina Kraljić.

Glasanje za nagradu "Barbara Dex" počinje odmah nakon završetka Eurosonga na evrovizijskom web-portalu "House of Eurovision". Publika počinje da glasa dan nakon finalne večeri, a u konkurenciju ulaze obje polufinalne večeri, kao i finale. Tokom glasanja pažnja treba da je usmerena na odjeću izvođača, a ne na šou ili nastup.

Predstavnica Hrvatske dobila je 770 glasova od mogućih 2.221. Na drugom mjestu je predstavnica Njemačke Jamie Lee sa 335 glasova.

Treća je Rykka iz Švicarske sa 201 glasom a na četvrtom je Bugarska. Među pet najlošije odjevenih predstavnika su se našli i i predstavnici BiH Deen, Dalal, Jala Brat i Ana Rucner koji su svoj put na Eurosongu završili u prvoj polufinalnoj noći. 

Nagrada "Barbara Dex" dodjeljuje se od 1997. godine. Ime je dobila po belgijskoj umjetnici Barbari Dex, koja je te 1993. godine završila na posljednjem mjestu Eurosonga na kojem je nosila haljinu koju je sama dizajnirala, a koja je proglašena najgorom na Eurosongu.

/ Sažetak