U susret sljedećem SP bh. dijaspore u futsalu
Autor: Pripremio: BHD - Infodesk - Birmingham
Datum objave: 12. 01. 2016 - 19:19

U susret sljedećem SP bh. dijaspore u futsalu

 

Mini turnir u Eindhovenu

Proteklog vikenda u holandskom  Eindhovenu održan je mini  futsal turnir na kojem su učestvovale  reprezentacije Bosanaca i Hercegovaca iz Holandije i Belgije koje će nastupiti na sljedećem SP bh. dijaspore u futsalu, koji će se u maju, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine,  održati u Italiji.

Također, u  Eindhovenu je nastupila futsal ekipa Dinslaken-Duisburg  koja je sastavljena od Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovom njemačkom gradu. Kako nam reče trener šesterostrukih svjetskih šampiona, selekcije Belgije, Enes Čeliković: “ Ovo je uzvratno druženje ekipa i za to je nazaslužniji Nijaz Alijagić, tehniko ekipe Holandije. Prethodno druženje imali smo kod nas u Antverpenu i svima nama ove izuzetno jake utakamice služe za uigravanje timova.

DIJASPORA

Sve ekipe su odigrale međusobne susrete i pokazale veoma kvalitetan fudbal. Posebno interesovanje je bilo za meč između Holandije i Belgije, koja je svojim kvalitetom pokazala da će i na sljedećem prvenstvu ove ekipe biti jedan od glavnih favorita za šampionsku titulu. Posebno kvalitetan fudbal je prikazala momčad  iz Njemačke koja je igrala potpuno ravnopravno sa ekipama Holandije i Belgije. Poslije turnira su sve tri ekipe otišle na zajednički ručak u bosanski restoran u Tilburgu gdje su uz prikladnu atmosferu  dogovorili sljedeća zajednička okupljana.”

Iako rezultat nije bio primaran vrijedi spomenuti das u Holandija i Belgija odigrali nerješeno 7:7, da je su gosti iz Duisburga  pobjedili Holandiju 5:4 a da je Belgija savladala Duisburg rezultatom 6:0.  Najbolji strelac mini turnira bio je Haris Durić iz selekcije Belgije (5 golova) dok je najbolji igrač po ocjeni pristunih bio Anes Bešlija iz Holandije. Ekipa Holandije nastupila je u sastavu: Elmir Smajić, Amir Agić, Adnan i Amir Alisić, Anes Bešlija, Esmin Voljevica, Haris Hasanović, Bruno Čulo i Dženan Kerić, trener Edin Kerić. Ekipa Belgije: Nermin Jakubović, Muradif-Tarzo, Haris i Beldin Durić, Meris Duraković, Marko Bojanović, Damir Mirvić, Semir Islamović i Nijaz Ibričić, trener Enes Čeliković. Ekipa Dinslaken Duisburg: Almir i Admir Durić, Almin i Kenan Hodžić, Elvedin Čajlaković, Sanid Dindić, Semin Husić, trener Almir Durić.

 

/ Sažetak