Na Trebeviću otvoren novi Pino Nature Hotel
Datum objave: 08. 01. 2016 - 18:36

Na Trebeviću otvoren novi Pino Nature Hotel

 U prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel u koji je investirano 3,5 miliona KM i koji će zapošljavati 25 radnika.

- Za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjedue 24 sobe i apartman, kongresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu te restoran - kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je zadužena za ovaj objekt.

Smješten je u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a zasigurno će, na prvu, osvojiti i simpatije građana.

- Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras - naglasio je arhitekta Amir Vuk Zec. 

Pino Nature Hotel ima zelenu terasa od oko 400 kvadratnih metara s koje će se pružati pogled na krajolik. Šetnice, biciklističke staze i igralište, te baby ski-lift građanima će biti dostupni besplatno za korištenje. Vanjski radovi oko hotela bit će finalizirani u martu, saopćeno je iz Agencije Mita Group. 

Pogledajte ispod galeriju sa otvaranja.

/ Fotogalerija
/ Sažetak