Bolja veza u četiri koraka
Datum objave: 07. 12. 2015 - 22:28

Bolja veza u četiri koraka

Moglo bi se reći da svaka veza na početku izgleda kao da ništa neće moći da je pokvari, ali se većini upravo to i dogodi. Ako ti se čini da je tvoja veza u toj, "pokvarenoj" fazi, pokušaj sa nekim od ovih rješenja.

Budi dobra prema sebi

Puno veza postaje loše, jer se jedna osoba previše trudi oko druge, a druga to ne uzvraća. Umjesto da konstantno pokušavaš da ugodiš dečku, primjeni jednostavan metod - ugodi sebi. Tako ćeš biti mnogo srećnija, opuštenija, a tvoj dečko će početi više da se trudi jer će mu nedostajati tvoja pažnja.

Manje osuđuj

Umjesto da osuđuješ dečka zbog određenog ponašanja, pokušaj da sagledaš situaciju s njegovog stanovišta i reši problem komunikacijom. U mnogim vezama je problem upravo nedostatak komunikacije - umjesto da pričamo o problemu, pokušavamo da ga sami rješimo ili donosimo zaključke koji nemaju veze sa realnošću.

Više pokazuj zahvalnost

Kad se trudimo oko nekoga, najgore nam pada činjenica da ne nailazimo na zahvalnost. Pokazuj dečku svakog dana da si zahvalna za sitnice koje radi, pohvali ga kad uradi nešto dobro, i gledaj kako se mijenja.

Pitaj se da li je problem u tebi

Naravno da je lakše prebaciti krivicu na drugu osobu, ali prvi korak za rješavanje problema je i priznanje da postoji mogućnost da si i ti kriva za nešto. Ako kreneš u svađu sa otvorenom mogućnosti da ni ti nisi sasvim nevina, veće su šanse da će ta svađa završiti konkretnim rješenjem.

/ Sažetak