Super trikovi za zimsku njegu kože
Datum objave: 21. 11. 2015 - 23:49

Super trikovi za zimsku njegu kože

Niske temperature i hladan, oštar vjetar isušuju kožu, a samim tim pogoduju stvaranju bora.

Tom svima nama omraženom procesu doprinosi boravak u zagrijanim prostorijama, suv vazduh, loša cirkulacija i usporen metabolizam. Kreme i tretmani koji su nam donedavno prijali sada mogu čak i da štete, pa donosimo nekoliko super trikova za zimsku njegu kože.

Sipajte bademovo ulje u kremu

Prije nego što izađete napolje, u kremu koju koristite za njegu lica dodajte malo ulja. Savršen izbor čak i za osjetljivu kožu jeste bademovo ulje jer je nježno i umirujuće. Isto ovo ulje možete koristiti i za skidanje šminke oko očiju i za čišćenje cijelog lica. Ako imate izrazito suvu kožu, prijaće vam da umasirate malo bademovog ulja uveče, nakon čišćenja, na još vlažnu kožu. 

Piling samo kod kozmetičara

Hemijski piling je odličan način da osvježite i podmladite kožu lica. Pritom je to pravi zimski tretman jer se poslije njega koža nikako ne smije izlagati suncu.

Međutim, on može da bude mač sa dvije oštrice. Ako pretjerate s jačinom i učestalošću, postići ćete suprotan efekat. Zato vam savjetujemo da, kad su hemijski pilinzi u pitanju, prepustite stvar profesionalcima.

Hemijski piling ne smije da se radi češće nego jednom nedjeljno.

Poslije tretmana vrlo je važna redovna i intenzivna hidratacija.

Zimi izbjegavajte sapun

Blagi sapuni odlično dubinski čiste kožu lica od šminke i drugih nečistoća, i to im je nesporna vrlina. Ipak, svaki sapun, ma kako nježan bio, zimi će nanijeti licu više štete nego koristi, budući da isušuje kožu. Za zimski period najbolja sredstva za umivanje su ona na bazi ulja jer temeljno čiste pore, a koži daju vlažnost.

Umivajte se mlakom vodom

Nemojte se umivati vrućom vodom za vrijeme tuširanja. To možda prija vama, ali ne prija vašem licu. Topla voda momentalno izvlači svu vlagu iz kože, a to bore mnogo vole. Pošto je jasno da su zimski uslovi surovi prema koži, isušivanje je posljednja stvar koja vam je potrebna prije nego što izađete na hladan vjetar.

Stavljajte puder

Puder nema samo estetsku funkciju. On takođe štiti našu kožu od svega što joj smeta. Sada postoje puderi napravljeni tako da ne zatvaraju pore, a hidriraju i štite kožu. Neki čak imaju i antiejdž dejstvo, pa ih zimi obavezno stavljajte. Pritom, ne zaboravite na glavno pravilo: puder se nikad ne stavlja na suvu kožu. Namažite lice kremom, sačekajte deset minuta da je koža upije, pa tek onda stavite puder.

/ Sažetak