Brza Milka torta, bez pečenja
Datum objave: 01. 10. 2015 - 20:57

Brza Milka torta, bez pečenja

Stižu vam gosti, a vi nemate baš puno vremena za pripremu poslastice kojom ćete ih počastiti. Pogledajte recept i bez pečenja napravite ukusnu Milka tortu.

Dakle, na rernu zaboravite, potrebni su vam samo mikser i frižider. Savršeno i za kuvarske početnice.

Sastojci:

1l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanilije

300 gr mliječne milka čokolade

100 gr bijele milka čokolade

500 ml slatke pavlake

plazma keks koliko je dno obruča.

Priprema:

Prvi korak: Od litre mlijeka oduzmite dio da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smjesu podijelite na dva dijela, u jedan stavite bijelu, a u drugi mliječnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Drugi korak: Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u bijeli krem i 1/4 u tamni krem.

Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i uz strane, pa izlijte bijeli krem i dio tamnog krema koji ćete blago izmiješati sa bijelim kako bi se napravile crno-bijele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.

Treći korak: Na kraju poredajte plazma keks namočen u mlijeko. Preko zalijepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.

Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite. Vaša Milka torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!

(Nezavisne novine)

/ Sažetak