Vrijedna donacija kompanije Meggle rudarima ! Akcija za pohvalu
Autor: Fena
Datum objave: 26. 05. 2015 - 13:35

Vrijedna donacija kompanije Meggle rudarima !

Nastavljajući tradiciju darivanja zdravim mlijekom one kategorije društva koje za ovom namirnicom imaju povećane potrebe, Meggle ove godine daruje rudare. 

Kopači crnog zlata imaju nezamjenjivu ulogu u razvoju privrede Bosne i Hercegovine. Oko 9.000 rudara u trinaest rudnika, obavlja težak i zahtjevan posao eksploatacije mrkog uglja i lignita, neophodnih za proizvodnju električne energije. Vrijedna donacija mlijeka simbolični je znak zahvalnosti za njihov doprinos društvu. 

Poštujući njihov rad i zalaganje, kompanija Meggle će uručiti donaciju od ukupno 35.000 litara mlijeka svim aktivnim rudnicima uglja u Bosni i Hercegovini. 

Centralne manifestacije obilježavanja Svjetskog dana mlijeka će se održati u ponedjeljak 1.juna/lipnja, u 11 sati, u rudnicima Breza i Ugljevik. Svim ostalim rudnicima Meggle kamioni s mlijekom stižu u toku ove sedmice. 

Kao domaća društveno odgovorna kompanija, Meggle vodi računa o potrebama specifičnih kategorija društva. Tako su do sada donacije ove mliječne industrije dobijale bolnice, dječiji vrtići i domovi, stanovništvo poplavljenih područja i mnogi drugi. Samo u okviru manifestacija za Svjetski dan mlijeka u posljednje dvije godine, Meggle je vrtićima širom Bosne i Hercegovine donirao oko 100 tona mliječnih proizvoda. 

/ Sažetak