(FOTO)Počinje 115. Međunarodni New York Auto Sajam: Očekuje se više od milion posjetilaca
Autor: AA
Datum objave: 02. 04. 2015 - 11:15
Foto: AA

(FOTO)Počinje 115. Međunarodni New York Auto Sajam: Očekuje se više od milion posjetilaca

U Konvencijskom centru Javits na Manhattanu počinje 115. Međunarodni New York Auto Sajam (NYIAS) koji spada u red najvećih godišnjih događaja u svijetu automobilske industrije.

Na ovogodišnjem NYIAS-u je izloženo više od 60 novih modela automobila, a vrata Sajma danas su otvorena za medije.

Posjetioci će od sutra moći posjetiti ovu ekskluzivnu izložbu četverotočkaša koja se održava od 1900. godine. Ulaznice za posjetu Sajmu od 3. do 14. marta koštaju 16 dolara, a zvanično otvorenje Sajma će biti upriličeno u subotu 4. marta.

Na ovogodišnjem NYIAS-u izloženo je više od 1.000 vozila, a posjetioci će imati priliku da vide neka od najluksuznijih i tehnološki najopremljenijih ostvarenja automobilske industrije. Posebnu pažnju privlače i vozila na električni pogon, kao i odjel sa porodičnim automobilima.

NYIAS je proteklih godina bio direktno ili indirektno praćen posredstvom više od dva miliona medijskih kuća u svijetu, a organizatori tvrde da je ove godine zabilježen rekordan broj akreditiranih novinara.

Očekuje se da broj posjetilaca i ove godine nadmaši brojku od milion, a na kraju Sajma će biti proglašen i najbolji automobil godine.

/ Fotogalerija
/ Sažetak