FOTO: Počela Sedmica mode u New Yorku
Autor: AA
Datum objave: 12. 02. 2015 - 11:58
Foto: AA

FOTO: Počela Sedmica mode u New Yorku

Njujorška sedmica mode Mercede-Benz (MBFW) počela je sinoćnjom revijom kreacija za mlade VFILES za jesen 2015, javlja Anadolu Agency (AA).

Njujorška sedmica mode se tradicionalno održava dva puta u godini, a tokom ovog događaja ostvaruje se zarada koja premašuje onu sa popularnog Super Bowla, njujorškog maratona i teniskog turnira US Open.

Ovogodišnja Sedmica mode u New Yorku se održava u Lincoln Centru, a u nje bit će priređeno više od 350 revija i brojni popratni sadržaji. Za taj događaj je angažirano 180.000 radnika, a očekuje se da posjetioci potroše 550 miliona dolara.

Alexander Wang, Vera Wang, Marc Jacobs, Jason Wu, Dennis Basso, Diane Von Furstenberg, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Donna Karan, Michael Costello, Reem Acra, Victoria Beckham, Zac Posen i Michael Kors su neka od istaknutih imena svjetske mode koja će svoje kreacije predstaviti tokom Sedmice mode u New Yorku.

- Humanitarne revije -

Poznata manekenka Naomi Campbell će održati reviju s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć ugroženim epidemijom virusa ebole.

Campbell je od 2005. održala niz humanitarnih revija „Fashion For Relief“ na kojima je prikupljala pomoć za ugrožene uraganom Katrina, zemljotresom na Haitiju i drugim prirodnim katastrofama.

Donna Karan i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg će organizirati i humanitarnu reviju protiv nasilja u SAD-u i ostatku svijeta.

/ Fotogalerija
/ Sažetak