Neki Googleovi zaposlenici tajno žive u kompaniji i tako štede na troškovima
Datum objave: 10. 09. 2014 - 19:30

Neki Googleovi zaposlenici tajno žive u kompaniji i tako štede na troškovima

Zašto plaćati stanarinu kada se možete hraniti, tuširati i spavati na poslu ili u blizini ureda? Sudeći po komentarima na društvenom servisu Quora, upravo to je česta praksa u Googleu, gdje neki zaposlenici imaju običaj sedmicama ili čak mjesecima živjeti u kampusu kompanije kako bi uštedjeli na stanarini i režijama, piše Business Insider.

"Tehnički, nije vam dozvoljeno živjeti u uredima, ali ljudi to zaobilaze tako da žive u vozilima na parkiralištima tvrtke", naveo je na servisu Googleov djelatnik, prenosi Poslovni.hr.

Navodno je jedan od zaposlenika tako živio u kamp prikolici čak dvije do tri godine. Tuširao se u teretani, a veš je ionako moguće oprati na području kampusa. Ne treba posebno isticati kako se hranio u Googleovim restoranima koji su redovito na raspolaganju radnicima.

U članku se navode još neka slična iskustva iz Googlea, a odgovoreno je i na pitanje kako zaštitari postupaju u takvim situacijama. 

Ben Discoe, Googleov programer, tvrdi kako je za vrijeme 13-mjesečnog "stanovanja" u Googleplexu imao bliski susret s čuvarom koji ga je ostavio na miru kada je shvatio da radi u kompaniji. Kasnije ga više nije viđao.

/ Sažetak