(FOTO)New York Fashion Week: Dizajneri predstavili kreacije inspirisane pticama, glumcima, Suncem... Dizajneri izlažu kreaciju za proljeće 2015
Autor: AA
Datum objave: 09. 09. 2014 - 13:17
Foto: AA

(FOTO)New York Fashion Week: Dizajneri predstavili kreacije inspirisane pticama, glumcima, Suncem...

Italijanska dizajnerica Franceska Liberatore kazala je kako je njena kolekcija inspirisana pticom, koja je pod utjecajem zagađenja okoliša, dok je Monique Lhuillier inspirisana izlaskom Sunca na Karibima, što je odrazila na svoje kreacije u kojima preovladaju cvijetni dezeni.

Žene koje vole modu 80-tih godina bit će zadovoljne novim kolekcijama za proljeće 2015., u kojima su istaknuti modeli haljina koje su bile popularne među glumicama tog doba.

U novoj kolekciji "Riviera", dizajnerica Diane Von Furstenberg se bazirala na Francusku i inspirana je plažama na jugu zemlje kao i glumicom Brigitte Bardot te djelima Picassa i Matissea. Na sedmici mode u New Yorku, kreacije Furstenberg nosile su neke od najpoznatijih modela svijeta poput Naomi Campbell i Kendall Jenner.

Među prvim redovima nalazile su se mnoge poznate ličnosti, među njima i sestre Paris i Nicky Hilton, Paige Arminta Watts i Eman B. Fendi.

New York Fashion Week traje do 11. septembra ove godine.

/ Fotogalerija
/ Sažetak