Bosanke i Hercegovke među najprivlačnijim ženama svijeta Istraživanje stranice Targetmap.com
Datum objave: 09. 04. 2014 - 11:24

Bosanke i Hercegovke među najprivlačnijim ženama svijeta

Internet stranica Targetmap.com još je krajem prošle godine provela istraživanje kako bi otkrili odakle dolaze najprivlačnije žene.

Rezultate istraživanja podijelili su na pet kategorija: vrlo privlačne, privlačne, normalno privlačne, manje privlačne i neprivlačne.

Među najprivlačnijima našle su se djevojke iz Estonije, Letonije, Kolumbije i Argentine, a žene iz BiH, Srbije, Makedonije i Albanije našle su se u kategoriji privlačnih žena.

Slovenke, Hrvatice i Crnogorke upale su u kategoriju "normalno privlačnih" žena, dok su Amerikanke, Njemice i Australke "manje privlačne":

Najgore su prošle žene iz Iraka i Afganistana koje su proglašene neprivlačnima.

"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju. Stoga mislim da je ta titula koja je pripala ženama iz BiH i te kako zaslužena", rekla je za Nezavisne novine Aleksandra Kovačević, Sarajka koja je BiH predstavljala na brojnim natjecanjima ljepote

"Ljepota žena s prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama opjevane i 'kršne' Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH. Lijepo je da nas se netko sjetio i u tom istraživanju", rekla je Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističkog udruženja BiH.

/ Sažetak