Deset Android aplikacija namijenjenih ženama
Datum objave: 03. 04. 2014 - 18:20

Deset Android aplikacija namijenjenih ženama

Samsung tradicionalno izdaje inačice nekih svojih uređaja posebno ukrašene cvjetnim uzorcima namijenjene ljepšem spolu. Novi izdanak izdanja LaFleur je Galaxy S4 mini, koji slijedi svog prethodnika S 3 mini iz januara prošle godine, prenosi poslovni.hr.

Crvene je boje, s velikim cvjetnim uzorkom na poleđini i manjim sprijeda, iznad kamere, a slično su ukrašene i aplikacije, screensaveri…

Tehničke specifikacije iste su kao i kod običnih modela – zaslon Super AMOLED dijagonale 4,3 inča (10,9 centimetara) i razlučivosti 540 puta 960 piksela, dvojezgreni procesor Snapdragon 400 radnog takta 1,7 GHz, kamera s osam megapiksela, Android 4.2.2 i baterija kapaciteta 1900 mAh, s podrškom za mreže 4G i staklom Corning Gorilla 2 za zaštitu od ogrebotina.

Dimenzije su 124,6 puta 61,3 puta 8,94 mm. Teži 107 grama.

S ovakvim uređajem svakako izvrsno pristaju i modne aplikacije na Androidu, pa smo za vas pronašli neke od njih.

Pose

Pose je nova društvena mreža s pomoću koje korisnici mogu razmjenjivati fotografije i videozapise svoje odjeće, šminke ili onoga što su pronašli u dućanima. Društvena mreža već je nazvana – Instagram za modu.

Trendstop

Trendstop donosi nove trendove u modi koji sutra mogu postrati mainstream i općeprihvaćeni. Modni i marketinški profesionalci imaju ključnu ulogu u kreiranju podataka za ovu aplikaciju.

Beaytylish

Beautylist također je izvrstan izvor podataka za nove trendove u modi i ljepoti. Ova aplikacija je ekstenzija sitea Beautylish.com koji je bavi davanjem savjeta za ljepotu.

Fashion Freax 

Fashion Freax posvećen je uličnoj modi. Posrijedi je također oblik društvene mreže gdje korisnici razmjenjuju fotografije vlastitih stilskih pristupa.

Viss

Viss je društvena mreža namijenjena razmjeni fotografija i usmjeravanju korisnika na pojedine nove predmete u dućanima. Aplikacija sadrži i mnoštvo linkova za online shopping.

Fashionlista

Fashiolista je svojevrsni podsjetnik na odjevne predmete i modne dodatke koje biste poželjeli. Jednostavno, fotografiju takvog predmeta nađete i okačite na društvenu mrežu, slično kao i u slučaju Pinteresta.

Pinterest

Pinterest se već nametnuo kao jedna od najjačih društvenih mreža. Jedna novovjeka parafraza stare poslovice kaže kako su “korisnici Facebooka s Marsa, a Pinteresta s Venere”. I istinita je. Većinu korisnika popularnoga servisa za dijeljenje informacija o modi, hrani i kreativnosti svih vrsta čine upravo žene!

Womanlog Calendar

Kada su “ženske stvari” u pitanju, svaka pripadnica ljepšega spola ima vlastite navike: neke koriste kućni kalendar, druge bilježnicu, a treće se pak oslanjaju na svoje sjećanje. Kako ipak živimo u suvremeno doba, jasna je stvar da postoji aplikacija i za ta delikatna pitanja. Zove se WomanLog, zna pratiti “one dane u mjesecu”, podsjetiti kada treba uzeti tabletu, a usput bilježi temperaturu, raspoloženje i težinu.

Pocket Yoga

U zdravom tijelu zdrav duh, a svi koji primjenjuju yogu to odavno znaju. No, umjesto da idu na tečaje, sve što trebaju kod kuće mogu primijeniti i korištenjem ove zanimljive aplikacije za smartfone i tablete.

Evernote

Evernote je najpouzdaniji osobni asistent. Omogućava da u bilo kojem trenutku napravite zabilješku – zapišete ili izgovorite i pospremim neku ideju te ih sve organizirate da ih možete uvijek lako naći. Možete spremiti i ostale stvari poput zanimljivih linkova ili članke, videa ili fotografije i, ako želite, podijeliti ih s prijateljima. Evernote nudi i mogućnost napraviti planove putovanja.

/ Sažetak