Najbrže vijesti
Tri potresa pogodila BiH / 30. 08. 2018 - 10:08

Tri potresa pogodila BiH

U razmaku od 20 minuta Bosnu i Hercegovinu su u četvrtak ujutro pogodila tri potresa, a magnituda najjačeg iznosila je 4,5 prema Richteru.

Radončić: Niko ne može uzeti nijedan milimetar teritorije BiH / 30. 08. 2018 - 10:03

Radončić: Niko ne može uzeti nijedan milimetar teritorije BiH

Niko ne može računati da bilo kada i pod bilo kojim uslovima i lažnim opravdanjima može uzeti jedan jedini milimetar teritorije naše Bosne i Hercegovine, izjavio je sinoć predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić na stranačkoj tribini u Srebreniku.

Bilbija do vrha napunio Zvijezdinu mrežu / 30. 08. 2018 - 10:01

Bilbija do vrha napunio Zvijezdinu mrežu

Nogometaši Zrinjskog skočili su na četvrto mjesto Premijer lige BiH nakon što su u zaostaloj utakmici u Mostaru pobijedili Zvijezdu 09 rezultatom 5:1.

Počela sjednica Vlade Federacije BiH / 30. 08. 2018 - 09:56

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Zakon o stečaju, o čijem će se Nacrtu Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izjasniti na sjednici koja je danas počela u Sarajevu, uređuje predstečajni i stečajni postupak, pravne posljedice njihovog otvaranja, reorganizaciju stečajnog dužnika nesposobnog za plaćanje na osnovu stečajnog plana i međunarodni stečaj.

Počinje gradnja zgrade Ambasade Saudijske Arabije u BiH / 06. 08. 2018 - 19:57

Počinje gradnja zgrade Ambasade Saudijske Arabije u BiH

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je sa vlasnikom Shad Invest d.o.o. Suleimanom Al-Shiddijem potpisao danas Sporazum o gradnji zgrade Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije.

GP: Spriječeno krijumčarenje migranata / 06. 08. 2018 - 19:55

GP: Spriječeno krijumčarenje migranata

Službenici Granične policije BiH (GPBiH) 5. kolovoza su kontorolom graničnog pojasa na području Bihaća otkrili dva taksija kojima su upravljali bh. državljani prevozeći devet stranaca afro-azijskog porijekla.

Održan sastanak o pitanjima migranata i zaštiti granica BiH / 06. 08. 2018 - 19:47

Održan sastanak o pitanjima migranata i zaštiti granica BiH

Zvizdić je posebno istaknuo važnost i hitnost rješavanja pitanja smještaja migranata na području Unsko-sanskog kantona, apostrofirajući opredijeljenost Vijeća ministara BiH u smislu humanog pristupa te djelovanja u skladu sa domaćim zakonima i međunarodnim standardima.

Pezer drugi u kvalifikacionoj grupi A / 06. 08. 2018 - 19:43

Pezer drugi u kvalifikacionoj grupi A

Dvojica od trojice naših bacača kugle, Zeničanin Mesud Pezer i Sarajlija Kemal Mešić, okončali su takmičenje u kvalifikacijama na 24. evropskom prvenstvu u Berlinu.

Odović: Željo je moja porodica / 30. 07. 2018 - 23:06

Odović: Željo je moja porodica

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčmarević danas je podnio ostavku na tu dužnost, a za njegovog nasljednika izabran je Milomir Odović.

Izetbegović: BiH će zaštitu svojih prava tražiti pred međunarodnim institucijama / 30. 07. 2018 - 23:01

Izetbegović: BiH će zaštitu svojih prava tražiti pred međunarodnim institucijama

Najava da će Republika Hrvatska otpočeti radove na izgradnji Pelješkog mosta, ignorišući protivljenje nadležnih institucija Bosne i Hercegovine i odredbe Konvencije UN-a o pravu mora, predstavlja flagrantno ugrožavanje suverenog prava Bosne i Hercegovine na pristup otvorenom moru, saopćio je danas predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

/ Sažetak