Navike koje štete našoj koži   Izbjegavajte alkohol
Datum objave: 12. 12. 2013 - 23:13

Navike koje štete našoj koži

Navike koje štete našoj koži

 
Sve loše štetne navike za zdravlje, štetne su i za kožu jer izgled kože odraz je stanja organizma, njegovog zdravlja i bolesti koje ga nagrizaju. Vrlo često razmišljanje o starenju, tragovima koje starenje ostavlja na našem licu i tijelu dovodi nas u tjeskobno raspoloženje, prenoi portal Budi.in

Tugujući nad godinama koje prolaze, zaboravljamo da istodobno svoju kožu izlažemo opasnijim neprijateljima nego što su godine (suncu, vjetru, nečistom zraku, hladnoći...) koji ubrzavaju neizbježan proces starenja i pomažu mu da šo dublje utisne svoje tragove.

Prije nego se prisjetimo kako koži možemo pomoći da do duboke starosti sačuva vitalnost i mladenačku svježinu, prisjetimo se onoga što koža ne voli, onoga što joj šteti.

Nepravilna prehrana, previše masnoća i šećera vrlo često su uzrok mitesera i akni, posebno na mladim licima. Alkohol, koji u manjim količinama ima kratkotrajni stimulativni učinak, u povećanim količinama ne djeluje štetno samo na kožu, već na cijeli organizam i vrlo je često uzrok podbuhlom licu.

Alkohol i nezdrava prehrana štete izgledu kože
Prevelike količine čaja, kave i drugih napitaka koji sadrže tvari stimulativnog učinka kao i prezačinjena hrana štetni su za svaki tip kože.

Alkohol i nezdrava prehrana štete izgledu kože

Cigarete smanjuju dotok kisika u stanice i tkiva. Sunce, iako važno za zdravlje i čvrstoću kostiju, u povećanim dozama jedan je od najštetnijih vanjskih utjecaja. Ubrzava proces starenja kože. Taj učinak sunca naziva se fotostarenje, a za posljedicu pretjerano izlaganje suncu može imati teške oblike raka. Napetost i grimase lica stvaraju udubljenja u koži koja se pretvaraju u bore.

Grimase koje radimo utječu na izgled lica 
Loše navike spavanja (nedovoljno sna i nekvalitetan san) jedan su od uzroka ubrzanog starenja kože i stvaranja bora. Prekomjerno uzimanje lijekova može prouzročiti promjenu u pigmentaciji kože. Stres, osim što ubrzava starenje kože, može potaknuti i pojavu opasnih oboljenja.

Grimase koje radimo utječu na izgled lica

 

Briga o zdravlju i svakodnevna njega kože jedini su ispravan i siguran put k ljepoti. Kad zdrava prehrana, zdrav način života i primjerena njega postanu svakodnevne navike i životno pravilo, tek tada možemo razmišljati o ljepoti i vitalnosti kože.

/ Sažetak