Određen tim BiH za svjetsko juniorsko prvenstvo u brzom klizanju Prije ovog prvenstva, bh. klizači će nastupiti i na Balkanskim igrama u Celju
Autor: Fena
Datum objave: 13. 02. 2014 - 11:33

Određen tim BiH za svjetsko juniorsko prvenstvo u brzom klizanju

Na osnovu ostvarenih rezultata u ovoj sezoni, a posebno na nedavno održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Savez klizačkih sportova BiH odredio je tim koja će nastupiti na svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju od 7. do 9. marta u Erzurumu (Turska).

Boje naše države u pojedinačnoj muškoj konkurenciji brane reprezentativci Ademir Babaić, Tarik Omeragić i Asmir Selimbegović, a u štafeti će, osim ove trojice klizača,  nastupiti i Mak Krstić.

U ženskoj konkurenciji nastupaju Samra Selimbegović i Fatima Omerhodžić, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Kao trener u Tursku s reprezentativcima BiH putuje i rukovodilac Trenerske komisije Aleksandra Đanešić koja je ujedno i selektor bh. reprezentacije u brzom klizanju.

Prije ovog prvenstva, bh. klizači će nastupiti i na Balkanskim igrama (Balkan Games) u Celju od 28. februara do 2. marta. Na ovom takmičenju, bh. tim će biti pojačan seniorskim reprezentativcem Nihadom Bašićem i mladom nadom Muhamedom Zajimovićem.

Na svjetskom prvenstvo koje se u Montrealu (Kanada) održava u martu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati naš najiskusniji brzoklizač Edin Branković.

/ Sažetak