FOTO: Hokejaši BiH poraženi od Turske turci ipak prejaki
Datum objave: 08. 02. 2014 - 21:52

FOTO: Hokejaši BiH poraženi od Turske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju poražena je večeras u prijateljskom susretu od selekcije Turske rezultatom 2:7. Naši ledeni Zmajevi dočekali su Turke u Zetri koja je primila preko pet hiljada navijača.

Naši momci dobro su krenuli u susret sa puno iskusnijim Turcima, te došli u vodstvo golom od 1:0. Ekipa Turske je nakon vodstva krenula dosta agresivnije prema golu naše reprezentacije, ali je golman Haris Bećirbegović zaustavljao napade u nekoliko navrata. Gosti su bili dosta nervozni, te nekoliko puta  dolazili u sukob sa reprezentativcima BiH što je donijelo nekoliko isključenja i za domaće i za goste, pa je u jednom trenutku došlo do isključenja igrača Turske i BiH po 10 minuta. Ipak, Turcima su se napadi isplatili, pa su pred sam kraj prve četvrtine došli do izjednačenja. 

Početkom druge četvrtine nakon jedne kontre ekipa Turske došla je do vodstva od 2:1, jedan od hokejaša našao se sam pred golmanom Bećirbegovićem i nije mu bilo teško pogoditi.

Nakon toga, nastavljeni su napadi naše reprezentacije, a u jednom trenutku došlo je do isključenja dva igrača Turske što su naši hokejaši iskoristili i izjednačili na 2:2, a strijelac je bio Ermin Hasović. Već u sljedećem napadu Turci su ponovo došli u vodstvo od 2:3, a tim rezultatom završena je druga četvrtina.

Do kraja utakmice Turci su postigli još 4 gola, i tako nanijeli poraz našoj selekciji ukupnim rezultatom 2:7.

U pauzama između četvrtina na ledu su bili mladi hokejaši, pa su utakmicu odigrale ekipe Vukova i Ajkula, budućnost bh. hokeja, kao i hokejašice, koje su svoj meč odigrale između druge i treće četvrtine.

/ Fotogalerija
/ Sažetak