Priča za laku noć: Doktor i otac Ne sudite prije nego provjerite
Datum objave: 19. 06. 2015 - 23:07

Priča za laku noć: Doktor i otac

Doktor je ušao u bolnicu u žurbi, nakon što je pozvan na hitnu operaciju. U žurbi, presvukao se i otišao izravno na hirurgiju. Tamo je naišao na muškarca koji je nestrpljivo hodao gore dolje hodnikom čekajući doktora.

Kad je ugledao doktora, muškarac je viknuo:

"Zašto ste tek sada došli? Trebala Vam je cijela vječnost, život mog sina je u opasnosti. Zar nemate nikakav osjećaj odgovornosti? "

Doktor se nasmijao i rekao:

"Žao mi je, nisam bilo u bolnici, a došao sam najbrže što sam mogao nakon što sam primio poziv. I sada, želim da se smirite, tako da ja mogu raditi svoj posao"

"Smiriti se? Šta da je Vaš sin u ovoj sobi sada, biste li se Vi smirili? Da Vaš sin umire, šta biste Vi učinili? "- ispitivao je otac bijesno.

Doktor ponovno se nasmijao i odgovorio:

"Doktori ne mogu produžiti život. Ja sad odgovaram za Vašeg sina, i učinit ću sve što je u mojoj moći"

"Odlični savjeti, posebno kad nismo zabrinuti, kad se ne radi o vlastitom djetetu, lako je pametovati" promrmljao je otac.

Operacija je trajala nekoliko sati nakon što je doktor iz operacijske sale izašao sretan,

"Hvala bogu!, Vaš sin je spašen!" I ne čekajući odgovor oca doktor produži, i u prolazu kaže:
"Ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte sestru!"

"Zašto je tako arogantan? On nije mogao pričekati nekoliko minuta, da ga pitam par pitanja, da sam predsjednik države, ne bi se sigurno tako ponašao, ali, ja sam samo običan čovjek." komentirao je otac kad je susreo sestra minutu nakon što je doktor otišao.

Sestra mu je odgovorila sa suzama u očima: 

"Doktorov sin je umro jučer u saobraćajnoj nesreći, došao je na operaciju Vašeg sina sa sahrane. I sad kad je spasio život Vašeg sina, otišao je nazad da se dostojanstveno oprosti od sina posljednji put"

Premda bi svi mi reagirali kao i ovaj čovjek posebno kad nam je život djeteta u pitanju.

NIKADA nemojte suditi nikome, jer nikad ne znate kakav je njihov život i što taj neko prolazi....za sve postoji neki razlog.

/ Sažetak