Priča za laku noć: Dobro se dobrim vraća Trgovac i dječak
Datum objave: 18. 06. 2015 - 23:23

Priča za laku noć: Dobro se dobrim vraća

Čovjek, po zanimanju trgovac ušao je u apoteku i vidio kako prodavačica hvata i galami na dječaka koji je nešto ukrao. To su bili lijekovi protiv bolova za njegovu bolesnu mamu. 

Trgovac se ponudi da plati lijekove te mu još dodade i vrećicu supe od povrća. Sve to gledala je njegova kćerka, tada djevojčica.

Mnogo godina kasnije trgovac, sada već starac, šetajući se ulicom naiđe na prosjaka koji mu zatraži nešto hrane. Trgovac, dobrog srca udijeli mu nekoliko novaca. 

Trideset godina kasnije godina kasnije, trgovca pogodi kap te tako završi u bolnici. Međutim, za njegovo liječenje bilo je potreban veliki iznos novca. Njegova kćerka, tada već odrasla žena, gledala je u kovertu u kojoj se nalazio račun i znala da nema načina da sakupi toliki novac. 

Otvorivši kovertu vidjela je račun na kome nije pisalo koliko novca treba dati za očevo liječenje.  Doktor koji je liječio njenog oca bio je dječak iz apoteke od prije mnogo godina. Na računu, umjesto cifri pisalo je "Svi su troškovi plaćeni prije 30 godina... sa tri kutijice lijekova protiv bolova i vrećicom supe od povrća".

Ova priča poslužila je kao inspiracija za reklamu tajlandske kompanije koja se bavi komunikacijama.

/ Sažetak