Davor Bernardić poručio: Hrvatska je nesigurna zemlja po zdravlje građana
Datum objave: 28. 06. 2020 - 21:08

Davor Bernardić poručio: Hrvatska je nesigurna zemlja po zdravlje građana

Iz Hrvatske je stigla iznenađujuća objava od strane Davora Bernardića, predsjednika SDP-a i lidera Restart koalicije kako „nadalje ne žele priređivati predizborne skupove, jer smo odgovorna koalicija i brinemo za zdravlje građana“. I to je pokušao objasniti:

-Hrvatska je danas nesigurna zemlja po zdravlje građana, jer da je sigurna, onda bi se i kampanja mogla odvijati u uvjetima koji su primjereni. Tako će Restart koalicija nastaviti sa svojim aktivnostima u predizbornoj kampanji (izbori će se održasti 5. jula) putem društvenih mreža, oglasa u medijima i na jumbo-plakatima, te uz konferencije za medije na otvorenom. Ta najava o odustajanju provođenja kampanja na uobičajeni način na predizbornim skupovima zbog opasnosti od zaraze s Covidom 19 u stvari je neizravni udarac hrvatskom turizmu.

Radi se o tome da je Hrvatska otvorila svoje granice za strane turiste po određenim protokolima, koji garantiraju sigurnost gostiju, pa će ova objava sasvim sigurno imati učinka na otkazivanju aranžmana.

Jer kad je stav lidera, jedne od najjačih političkih stranaka u Hrvatskoj, da je situacija s korona pošasti vrlo opasna onda je sasvim sigurno da će se za hrvatski turizam dogoditi negativni efekti. Po nekim stručnjacima ta izjava je u stvari svojevrsno priznanje da su dosadašnji skupovi Restart koalicije slabo posjećeni.

 

koalcija

/ Sažetak