Džaferović: Državne granice Bosne i Hercegovine niko neće mijenjati
Datum objave: 30. 08. 2018 - 10:06

Džaferović: Državne granice Bosne i Hercegovine niko neće mijenjati

Šefik Džaferović, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, poručio je da se rješavanje spora između Srbije i Kosova, pri čemu se spominje i prekrajanje granica, ni na koji način ne može povezivati sa Bosnom i Hercegovinom.

- Državne granice Bosne i Hercegovine niko neće mijenjati, niti se one mogu promijeniti. Oni koji zagovaraju prekrajanje granica direktno ugrožavaju mir i stabilnost, i moraju biti svjesni posljedica i vlastite odgovornosti. Predvodnici velikodržavnih projekata i njihovi sljedbenici koji su to pokušali devedesetih, polomili su zube i na kraju završili sa haškim presudama za udružene zločinačke poduhvate, na višegodišnjim robijama i na smetljištu historije. Tako će proći svako ko pokuša da dirne u Bosnu i Hercegovinu. Neka to svi imaju na umu - izjavio je Džaferović.

On je Srbiju i Kosovo pozvao da svoje odnose rješavaju u konstruktivnom dijalogu i da pri tome niko Bosnu i Hercegovinu ne spominje u bilo kakvom kontekstu.

- Vjerujem da su im naše poruke jasne, kao što su im jasne i poruke država koje su svojim potpisima stale iza Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma - potcrtao je Džaferović.

/ Sažetak