Krčmarević podnio ostavku, Odović predvodi Željezničar na Kipru
Datum objave: 30. 07. 2018 - 23:02

Krčmarević podnio ostavku, Odović predvodi Željezničar na Kipru

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčamervić podnio je ostavku na tu dužnost nakon dva odigrana kola u Premijer ligi.

Odlukom uprave kluba za novog trenera imenovan je Milomir Odović, koji će sutra putovati s ekipom na Kipar, gdje će Željezničar u četvratk igrati revanš utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona.

Srbijanski stručnjak povukao se nakon nepuna dva mjeseca rada i samo pet odigranih zvaničnih utakmica u kojim je Željezničar za to vrijeme zabilježio tri pobjede i dva poraza.

Na vanrednoj pres-konferenciji danas u Sarajevu Krčmarević je svoj odlazak obrazložio zadnjim  porazima Željezničara od Apollona i Čelika. 

- Mislim da neko treba da preuzme odgovornost za poraze, a to je uvijek trener. U velikom raskoraku su se našle naše želje i ambicije i ono što posjedujemo, i to opet prepisujem sebi. Možda neke stvari nismo odradili na najbolji način, a tu prije svega mislim na prelazni rok. Mislim da smo se trebali pojačati još više - kazao je Krčmarević.

On je negirao da je nakon sinoćnjeg poraza u Zenici došlo do sukoba s igračima. 

- Od pojedinih sam osjetio negativnosti, ali nije bilo nikakvih sukoba, nije bilo obračuna ni u svlačionici. S igračima sam imao dobar odnos, možda nismo mogli ispratiti jedni druge na najbolji način. Proveo sam lijepo vrijeme s njima, ali sigurno da Željo treba da bude još jači – naglasio je Krčmarević. 

/ Sažetak