Žujo: 'Communis' odgojio generaciju marketing stručnjaka u BiH
Datum objave: 01. 05. 2018 - 09:30

Žujo: 'Communis' odgojio generaciju marketing stručnjaka u BiH

 Marketinška agencija ''Communis'' ove godine obilježava 20 godina postojanja na tržištu Bosne i Hercegovine, tržištu koje se, zajedno s agencijom, značajno promijenilo i razvilo.

Direktorica te agencije Zvezdana Žujo Feni je kazala da marketing mora pratiti razvoj tehnologija, a s obzirom na to da tehnologije napreduju gotovo svakodnevno, rad i opis posla od 1998. do 2018. godine dijametralno je promijenjen.

Na početku, ističe, na tržištu BiH nije bilo velikog interesa od domaćih kompanija.

- Vremenom to je promijenjeno. Sada radimo s velikim brojem bh. kompanija, radimo brojne projekte i rastemo zajedno njima. Ponosni budemo što smo bili dijelom kompanija ili kampanja kada uspiju - rekla je Žujo.

Ponosna je, kaže, na dvije decenije Agencije ''Communis'' u BiH koja je, po njenim riječima, odgojila čitavu jednu generaciju marketing stručnjaka.

- Najbolji pokazatelj da idemo dobrim putem su brojne kompanije s kojima sarađujemo od naših početaka. Kontinuitet postoji svih ovih 20 godina - istakla je Žujo.

U vezi s razvojem tržišta BiH posebno je istakla zainteresiranost mladih kadrova, studenata ili diplomanata. Naglašava da BiH ima sve kvalitetniji kadar, kretivan, dinamičar i sposoban.

- Radili smo s Delegacijom EU u BiH projekt sa 14 bh. fakulteta, pozitivno sam iznenađena njihovim znanjem i željom da rade. Vidi se pomak, dinamika i energija - kazala je Žujo.

''Communis'' je agencija koja daje kompletan servis marketinških usluga, a Žujo navodi da su fokusirani na nekoliko stvari: postavljanje strategije, PR, medijsko planiranje svim dostupnim alatima i organizacija događaja.

/ Sažetak