Juniori Željezničara danas protiv Atletica na Grbavici
Datum objave: 07. 02. 2018 - 09:15

Juniori Željezničara danas protiv Atletica na Grbavici

 Juniori Fudbalskog kluba Željezničar danas na stadionu 'Grbavica' igraju utakmicu play-offa omladinske Lige prvaka s madridskim Atleticom.

U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, tako da će odluka o plasmanu među najboljih 16 ekipa 'Starog kontinenta' biti donesena u današnjem meču. Izabranici trenera Omera Joldića vrijedno su radili za meč protiv španskog rivala, a ekipi su se priključili i igrači koji su se pripremali sa seniorskim timom u Antaliji. 

Joldić je naglasio da je zadovoljan stanjem ekipe i obavljenim pripremama. 

- Pripremamo se od decembra 2017. godine a dio smo obavili u Makarskoj, gdje smo imali priliku uvježbati neke stvari. Znamo dosta o protivniku, igraju agresivno na sredini terena. Drago mi je što su nas zaobišle povrede, a teren bi također trebao biti u dobrom stanju. Ljudi u klubu su dali sve od sebe da obezbijede uslove - rekao je Joldić. 

Istaknuo je da želi smanjiti pritisak na svoje igrače što je više moguće, te da će Željezničar pokušati iskoristiti slab defanzivni skok Atletica. 

- Slabija strana Atletica je defanzivni skok, a mi smo u tom segmentu dosta dobri i pokušat ćemo to iskoristiti. U pripremnim utakmicama smo postigli dva gola iz prekida - objasnio je Joldić.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje, a Joldićev pomoćnik Senad Žerić pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže mladi tim Željezničara. 

Utakmica Željezničar - Atletico igra se od 16 sati.

/ Sažetak