Nogometaši Sarajeva bolji od ruskog Kubana
Datum objave: 02. 02. 2018 - 20:30

Nogometaši Sarajeva bolji od ruskog Kubana

- Nogometaši Sarajeva zabilježili su drugu pobjedu u kontrolnim susretima na pripremama u turskoj Antaliji. Izabranici Husrefa Musemića nakon pobjede na azerbejdžanskim Qarabagom sa 2:0, večeras su bili bolji i od ruskog  Kubana iz Krasnodara sa 3:2 (0:2).

Sarajevo je u toku prvog dijela utakmice dominiralo, stvaralo šanse, ali je na pauzu je ekipa Kubana otišla na odmor sa vodstom od 2:0.

U drugom dijelu ekipa Sarajeva napravila je preokret. Rezultat je smanjio Anel Hebibović u 57. minuti nakon sjajne asistenicje Velkoskog  Bolja igra Sarajeva se isplatila u 73. minuti. Velkoski je ponovo bio u ulozi asistenta, a ovog puta strijelac je bio Emir Halilović, koji se lijepo oslobodio svojih čuvara i matirao golmana Kubana.

Pobjenički gol za Bordo klub postigao je Mićo Kuzmanović preciznim udarcem u posljednjoj minuti utakmice. 

Narednu prijateljsku utakmica nogometaši Sarajeva igraju u nedjelju, 4. februara protiv ukrajinskog prvoligaša, FC Mariupol.

Ekipa Sarajeva je igrala u sastavu -  Pavlović, Hodžić, Šabanović, Šofranac, Mujakić, Mustafić, Adukor, Rahmanović, Halilović, Hebibović, Velkoski. U nastavku su još igrali - Adilović, Herić, Radovac, Lelić i Kuzmanović.

/ Sažetak