Podrška za Roditeljsku kuću i Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka
Datum objave: 23. 01. 2018 - 11:13

Podrška za Roditeljsku kuću i Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka

Podrška za Roditeljsku kuću i Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka mogla bi se po prvi put naći u budžetu Zeničko-dobojskog kantona čije se usvajanje očekuje naredne sedmice.

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak na prošloj sjednici Skupštine pokrenuo je inicijativu za uvođenje posebne budžetske pozicije "Transfer za Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od raka u iznosu od 20.000 KM".

- Na ovaj način naš kanton bi poslao poruku solidarnosti s djecom oboljelom od raka i njihovim roditeljima, te trajnim izdvajanjem podržao aktivnosti psihosocijalne podrške i kontinuiranog smještaja za ovu djecu i njihove porodice. U okviru Roditeljske kuće koja je smještena u Sarajevu, roditelji i djeca iz cijele zemlje, pa tako i iz našeg kantona imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka. Dakle, imamo i pravo i obavezu da barem malo ublažimo teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice - rekao je Duvnjak.

Na kraju kaže kako se nada da će sistemska podrška institucija Zeničko-dobojskog kantona podstaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane i plemenite projekte i inicijative.

/ Sažetak