Sarajevo: Građani prijavili pokušaj razbojništva
Datum objave: 10. 01. 2018 - 13:36

Sarajevo: Građani prijavili pokušaj razbojništva

Građani sarajevske općine Novi Grad jučer su svjedočili neobičnoj sceni u ulici Ante Babića. Naime, kako je danas saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, građani su primijetili i prijavili da je u toku krađa automobila.

Kako je saopćeno iz MUP-a, desilo se to u 4.20 sati, a u pitanju je bilo putničko motorno vozilo marke Audi A4. Odmah po zaprimljenom obavještenju, policijski službenici su u ulici X Transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode A.A., rođen 1990.godine u Han Pijesku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.

Prilikom pretresa kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz opisanog krivičnog djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosati navedenih lica.

/ Sažetak