Ahmetović: Karijeru želim završiti u Sarajevu
Datum objave: 08. 01. 2018 - 11:39

Ahmetović: Karijeru želim završiti u Sarajevu

Najbolji strijelac jesenjeg dijela Premijer lige BiH, fudbaler Sarajeva Mersudin Ahmetović, potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s "bordo" timom.

- Drago mi je što sam produžio ugovor. Mogu reći da sam zaista motivisan i želim pružati što bolje partije u nastavku sezone. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju, kojeg ću, vjerujem, opravdati - rekao je Ahmetović za klupsku stranicu.

Napadač je u jesenjem dijelu sezone odigrao 16 utakmica, postigao 13 golova uz pet uspješnih asistencija, a ukupno je u dresu Sarajeva na 56 zvaničnih utakmica postigao 25 golova.

- Kako je vrijeme odmicalo, meni je bilo sve jasnije da upravo u Sarajevu želim okončati svoju karijeru i po svemu sudeći tako će i biti. Naravno, sretan sam zbog toga, jer je Sarajevo ponajveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je nositi ovaj dres - zaključio je Ahmetović.

Prije nego što je došao u redove Sarajeva sredinom 2016. godine, Ahmetović je još nastupao za Slobodu,  Volgu, Zhetysu, Rostov i Salyut Belgorod.

/ Sažetak