Najbogatiji nogometaš svijeta nije ni Ronaldo ni Messi
Datum objave: 07. 01. 2018 - 15:39

Najbogatiji nogometaš svijeta nije ni Ronaldo ni Messi

On igra za mladu momčad Leicestera, kažu da nije loš, no da ima i nadarenijih od njega.

Faiq Bolkiah (19) od nogometa sigurno neće zaraditi neki veći novac, ali nije mu ni potreban jer njegovo nasljedstvo procjenjuje se na 20 milijardi dolara.

Faiq Bolkiah u Engleskoj je od 2009. godine, stigao je kako bi pohađao najbolje svjetske škole, no njemu je nogomet puno draži. Počeo je trenirati u Southamptonu, bio je i u Chelseaju, a sada je u mladoj momčadi Leicestera.

Dečko se pokušava probiti, no ako i ne uspije neće ostati gladan. Naime, Faiq Bolkiah je nećak sultana Bruneja Hassanala Bolkiaha, službeno najbogatijeg čovjeka na svijetu! Navodno će Faiq kad napuni 21 godinu života i postane 'službeno' punoljetan naslijediti čak 20 milijardi dolara!

O takvim svotama Leo Messi i Cristiano Ronaldo mogu samo sanjati, sigurno je da ne mogu toliko zaraditi... Da, najbogatiji nogometaš na svijetu definitivno je 19-godišnji Faiq.

Za usporedbu, recimo tek kako njegov otac Jefri Bolkiah, uspješni poslovnjak poznat po brojnim projektima u Brunejima, mjesečno zna potrošiti i do 35 milijuna dolara na automobile, satove, žene... Svojedobno je pokojni Michael Jackson za nepoznatu svotu (navodno 150 milijuna dolara!) održao privatni koncert za obitelj Bolkiah, a Jefri prema nekim navodima u svojoj garaži ima oko 2300 automobila, među kojima su Bentley, Ferrari i Rolls Royce, svi rađeni po narudžbi... Ipak, za razliku od oca i strica, Faiq je skroman, ne opterećuje se bogatstvom i uživa u nogometu.

Iako još nije debitirao za Leicester, odigrao je devet utakmica za reprezentaciju Bruneja i već je postao kapetan svoje reprezentacije. E, sad. Ili je konkurencija u momčadi tako loša, ili je Faiq toliko dobar. Ili mu je stric 'darovao' i kapetansku traku.

/ Sažetak