Ljekoviti čajevi koje obavezno treba da pijete
Datum objave: 28. 12. 2017 - 14:23

Ljekoviti čajevi koje obavezno treba da pijete

Biljne čajeve je uglavnom lako naći, međutim, mi nemamo naviku da ih koristimo. Čajevi su veoma ljekoviti, doprinose našem opštem zdravlju, kvalitetu kože, mokraćnih organa, ali pomažu i kod ozbiljih bolesti.

Čajevi su odlični antiseptici, i smanjuju rizik od dijabetesa koji je postao veoma česta bolest današnjice. Pročitajte koji su to čajevi koje možete veoma lako naći, a mnogo doprinose vaše zdravlju.

Ono što je važno je da ove čajeve ne treba šećeriti. Međutim, slobodno možete dodavati med, limun, ili mlijeko. Možete ih piti tople, ili hladne, u zavisnosti koja vrsta čaja je u pitanju. Malo ljudi je upoznato sa time da se organizam može dobro očistiti uz detox čaj. Šolja čaja može dobro doći i kada ste nervozni, ili ne možete da zaspite.

#1 Čaj od kamilice - umiruje i tjelo i um

Ovaj nježni čaj nam je svima dobro poznat. Kada ga pomešate sa medom, dobićete prelijepu aromu, koja će vas momentalno opustiti i umiriti. Ovo je jedan od najpopularnijih čajeva kod nas, i preporučuje se za dnijevnu upotrjebu.

Ukoliko imate problema sa nesanicom, ili često mijenjate smjene na poslu, pa teško možete da uhvatite ritam, kamilica je pravi izbor za vas. Ovaj čaj je oličenje one rečenice - ništa se ne baca.

Kada se ohlade kesice od čaja treba staviti na podočnjake i otoke na licu. Kamilica će ubrzo umiriti vaše lice, a podočnjaci će se brzo povući. Ukoliko imate manje iritacije oka, crvenilo, ili čmičak, kamilica vas može spasiti. Stavite hladnu kesicu na oko, i ostavite je da djeluje nekoliko minuta.

Osim kamilice, postoji još prirodnih namirnica koje značajno umiruju vaš um i telo, a koje su to namirnice, pročitajte u našem tjekstu.

#2 Crni čaj - odlična zamjena za kafu

Među čajevima, ovaj čaj sadrži najveću količinu kofeina, i odlična je zamena za kafu. Kafa nije zdrava ako se pije u velikim količinama svakodnevno. Nekada je bolje da umjesto kafe popijete čaj, i vašem telu obezbjedite dozu zdravlja.

Crni čaj smanjuje rizik od šloga, i radi detoksikaciju vaših pluća i organizma od spoljašnjeg dima od cigareta.

Listići crnog čaja se mogu koristiti i kao maska za usporavanje starenja. Kada skuvate čaj ocedite listiće, i ostavite ih da se ohlade. Nakon toga, pomješajte ih sa malo mjeda i limuovog soka i nanesite na lice.

Ostavite masku da odstoji pet minuta, pa kružnim pokretima odradite piling lica. Lice nakon toga obavezno namažite krijemom, kako se ne bi sušilo. Koža će vam biti zategnuta i sjajna, a preparat jedan od najjeftinijih siurno.

#3 Zeleni čaj - zdravo sagorijevanje masnih naslaga

Kako biste postigli željeni efekat sagorijevanja masnih naslaga, potrjebno je da pijete tri šolje čaja dnevno. Redovno konzumiranje pomaže i u sprječavanju Alchajmera. Osim toga, ovaj čaj je odličan u borbi protiv dijabetesa, ali zapamtite, biljne čajeve nikako ne treba šećeriti, jer se njihovo dejtsvo tako poništava.

Kada zagrijevate vodu za čaj, pustite je da provri, ali nemojte prelivati listiće zelenog čaja kipućom vodom. Ostavite vodu nekoliko minuta da se malo ohladi, pa onda prelijte čaj. Kada prelijete toplom vodom, ostavite čaj da odstoji još pet minuta, i onda ga procjedite.

Zeleni čaj je odličan ukoliko želite da povećate vaš imunitet i koncentraciju.

biljnicajsolje

#4 Čaj od peršuna - riješenje za upale mokraćnih puteva

Čaj od peršuna je prirodni diuretik, i fenomenalan je u borbi protiv bakterija u urinarnom traktu. Liječenje antibioticima može da bude efektivno u kratkom roku, ali će se bakterija vratiti, ukoliko se ona prirodno i potpuno ne očisti.

Ovaj čaj je fenomenalan i u borbi protiv artritisa, bubrežnih problema i gastritisa. Ukoliko imate problem sa gojaznošću, a ne znate zašto ne možete da smršate, to verovatno znači da imate višak vode u organizmu.

Čaj od peršuna je odličan za izbacivanje ovog viška vode, a rezultati će biti ubrzo vidljivi. Ako uz to budete redovno vježbali, vaše tijelo će ubrzo postati zategnuto. Pročitajte koje su to još namirnice koje će smanjiti obim vašeg struka.

 
/ Sažetak