Baždarević: Mladi igrači opravdali povjerenje
Datum objave: 11. 10. 2017 - 14:51

Baždarević: Mladi igrači opravdali povjerenje

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je nastupom igrača u večerašnjem susretu protiv Estonije, posebno mlađih nogometaša kojima je dao priliku u ovoj utakmici. - Imali smo strpljenja i momci su dobro odradili posao. Drago mi je što su mladi igrači, koji su dobili priliku, opravdali očekivanja.

 Može to i bolje, ali drago mi je što smo pobijedili. Što se tiče Estonije, znali smo da su čvrsta ekipa, ali smo očekivali da će igrati otvorenije, a ne samo na kontre i duge lopte - kazao je izbornik nakon pobjede nad Estonijom sa 2:1. Kada je u pitanju njegov eventualni dalji angažman, Baždarević je kazao da bi bio sretan kada bi ostao na klupi najbolje bh. reprezentacije.

- Kao što znate, imamo ugovor do kraja kvalifikacija, a one su završene. Analizirat ćemo sve. Šta će biti dalje u ovom trenutku nemam odgovor. Sretan sam što smo večeras pobijedili, ali nisam sretan što nismo ostvarili ono što smo željeli. Učinili smo sve da idemo na SP, ali i da stvaramo mlade igrače.

 Igrali smo neke utakmice veoma dobro, neke nisu bile na nivou, ali često nismo bili kompletni osobito u utakmicama sa Grčkom. Ima i dobrih stvari i ne brinem za budućnost ove reprezentacije.

 Najveće razočarenje je što nismo ostvarili plasman u baraž. Imam mnogo energije, sretan sam što sam ovo radio i biću još sretniji ako nastavim da radim - izjavio je Baždarević, prenosi se na internet stranici NSBiH. 

/ Sažetak