Prva poslovna utrka 'Audi B2B Run'danas u Sarajevu
Datum objave: 05. 10. 2017 - 09:28

Prva poslovna utrka 'Audi B2B Run'danas u Sarajevu

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas će na Vilsonovom šetalištu ugostiti prvu "Audi B2B Run" utrku u BiH namijenjenu zaposlenicima kompanija javnog i privatnog sektora prijavljenih na području države. 

Ulične utrke "B2B Run" održavaju se već tri godine u više gradova regiona, a do sada su okupile više od 5.000 učesnika iz 320 različitih kompanija.

Utrka je namijenjena isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od namanje tri trkača brane boje svojih timova. 

Kompanije Porsche BH - Audi brand, te Holdina i Energopetrol su među prvim prepoznale vrijednosti aktiviranja zaposlenika i podržale sve napore da se poslovna zajednica uključi u projekt "Audi B2b Run".

Učesnici će trčati dionicu dužine pet km, a nakon utrke planiran je "Afterwork party".

Brand menager Audi BiH Dino Bratović  je ranije kazao da ova kompanija svoje marketinške aktivnosti usmjerava kao podršku kulturnim, umjetničkim i sportskim dešavanjima u Sarajevu i BiH. 

- Posebno je privuklo to što se radi o poslovnoj utrci od kojih su mnogi učesnici i naši cijenjeni partneri. Veselimo se dobrom druženju i nadamo se dobrom rezultatu našeg tima na prvoj poslovnoj utrci - kazao je Bratović.

"B2B Run" okuplja timove trkača unutar pojedinih kompanija, organizacija i institucija koje su podijeljene u tri kategorije - male, srednje i velike. Tim se sastoji od minimalno tri zaposlenika, dok maksimalan broj nije ograničen. Osim timskih nagrada učesnici će moći osvojiti i pojedinačne nagrade u ženskoj i muškoj konkurenciji te nagrade za "najfit kompaniju", tj. kompaniju koja prijavi najveći broj učesnika.

Generalni medijski pokrovitelj ovog događaja je Federalna novinska agencija FENA.

/ Sažetak