FOTO: LifeClass Terme Sveti Martin -  Idealno mjesto za odmor
Autor: E.T.
Datum objave: 16. 08. 2017 - 10:30

FOTO: LifeClass Terme Sveti Martin - Idealno mjesto za odmor

 

LifeClass Terme Sveti Martin vam nudi sve što poželite kada sanjate o aktivnom odmoru. Kompleks bazena, wellness, adrenalinski parkovi, izvrsni uvjeti za vožnju biciklom i šetanje, na koncu košarkaški i nogometni kompleksi za vrhunske pripreme, sve je to na jednom mjestu.

Prostranost i ljubazni osmijesi osoblja je prvo što primijetite kad uđete u Hotel Golfer u Svetom Martinu na Muri.

Ovaj lijepi hotel nalazi se u Hrvatskoj, ali blizina slovenačke granice (samo deset kilometara) govori vam kako se za tili čas, ako to poželite, možete naći u susjednoj zemlji ili u obližnjoj Austriji.

Ipak, ostanimo još malo ovdje: LifeClass Terme Sveti Martin vam nudi sve što poželite kada sanjate o aktivnom odmoru. Kompleks bazena, wellness, adrenalinski parkovi, izvrsni uvjeti za vožnju biciklom i šetanje, na koncu košarkaški i nogometni kompleksi za vrhunske pripreme, sve je to na jednom mjestu.

LifeClassSvetiMartin

Hotel Spa Golfer - LifeClass Terme Sveti Martin nudi klimatizirane sobe, besplatni WiFi, veliki wellness centar i sportsku dvoranu sa sportskim terenom i fitness-centrom, te besplatne organizirane izlete. Sobe će vas oduševiti luksuzom i ukusno odabranim namještajem, a dizajneri interijera su posebnu pažnju posvetili kupaonskoj opremi.

U moderno opremljenom wellness centru, koji se prostire na površini od 1800 m², dostupan je širok izbor medicinskih i kozmetičkih tretmana. Od prijave do odjave gosti imaju besplatan pristup hotelskim privatnim kao i bazenima u Termama Sveti Martin.

unutranjibazen

Direktor Spa&Sport Resort Sveti Martin Branimir Blajić je najzaslužniji za veliki priliv turista i sportskih ekipa. I sam nekadašnji sportista, danas amaterski ali vrlo uspješno praktikuje bavljenje sportom, posebno biciklizmom. “Za tri sezone mi smo udvostručili broj noćenja, što, vjerujte, nije lako”, kaže Blajić.

Mnogo truda, rada na terenu zajedno sa saradnicima se isplatilo i rezultat je odličan. “Unazad nekoliko godina u ljetnim mjesecima bilo je vrlo malo turista, danas imamo skoro popunjene kapacitete”.

U ovom hotelu boravila je nedavno i hrvatska košarkaška reprezentacija a selektor Aleksandar Petrović sa saradnicima nisu krili oduševljenje.

“Tu su i mladići iz UAE , selekcija do 19 godina koju sa klupe vodi Ljubinko Drulović i oni, kako kažu, uživaju ovdje uz odlične uvjete za rad”. 

Nogometniteren2

“Ponosan sam da smo mladu košarkašku selekciju Bosne i Hercegovine prije dvije godine podržali i ugostili u našem hotelu jer skoro da ne bi mogli doći na pripreme.

Rekao sam da ćemo mi preuzeti obaveze tih mladih momaka i tako je bilo.

Moram naglasiti da smo to uradili bez ikakvog interesa ali da nam se vratilo jer su ljudi to prepoznali i sada mnogi klubovi iz Bosne i Hercegovine, i reprezentacije, dolaze nama”.

Koarkakitereni1

U Termama Sveti Martin imaju ugovore s lokalnim dobavljačima koji svakog jutra u restorane širom resorta donose svježe ubrano voće i povrće. “Veselimo se suradnji od koje će svi profitirati, a najviše naši gost koji će jesti zdravu, svježu i lokalnu hranu, uzgojenu u neposrednoj okolici resorta”- 

Kuhinja

Sve što zamislite ovdje možete dobiti, ne bez ponosa napominje Blajić. Za nogometaše su tu jedan glavni i dva sporedna terena, za košarkaše i rukometaše hotel na raspolaganju imamo sjajnu dvoranu.

“Za atletičare, za bicikliste za rekreativce, sve, ama baš sve, nudimo i zato smo ponosni. Želimo da proširimo tržište i zato ćemo se pojaviti ove godine na prestižnom sportskom simpoziju u Sarajevu "SIMPOSAR 2017" gdje ćemo predstaviti naš Spa&Sport Resort i ugostiti u saradnji sa Simposarom čelne ljude sportskih timova i novinare na jednom produženom vikendu.

Takođe ćemo tri sretna para u sklopu nagradne igre dovesti u Sveti Martin”, poručuje Blajić.

Blaji

Igor Huhoja, iz odjela Kongresi/MICE LifeClass Terme Sveti Martin, mladić prepun entuzijazma i želje za radom naglašava da su ambicije takve da se u skorije vrijeme napravi još nekoliko terena jer je veliko interesovanje klubova iz cijelog svijeta.

“Klima, ljubaznost, hrana, okruženje... sve nam ide u prilog i samo je nedostajalo malo više rada i iskrene želje za uspjehom. Sada je tu jedan mlad tim predvođen našim direktorom i kako stvari stoje naši kapaciteti će biti ispunjeni tokom cijele godine”, naglašava Huhoja.

Slovenci su u hotelu, uz domaće turiste, najbrojniji ali kako stvari stoje vrlo brzo će Bosanci biti na trećem mjestu po broju noćenja.

“Naša je želja da turisti iz BiH prepoznaju naše Toplice i da dio svog slobodnog vremena provedu sa nama”.

Sveti Martin je od Sarajeva udaljen 500 kilometara i izuzev dionice od Zenice do Bosanskog Broda do ove destinacije se stiže autoputem. Dobro došli u Spa&Sport Resort - Sveti Martin.

/ Fotogalerija
/ Sažetak