EVROPSKA LIGA - Aberdeen - Široki Brijeg 1:1
Datum objave: 14. 07. 2017 - 10:18

EVROPSKA LIGA - Aberdeen - Široki Brijeg 1:1

ABERDEEN - Stadion Pittodrie. Vrijeme vedro, ugodno za igru (19 C). Teren odličan. Gledatelja 17.067. Sudac: Lambrechts (Belgija).
STRIJELCI: 1-0 Christie (17), 1-1 Marković (69).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Reynolds, McLean (73. Stewart), Roney (89. Storey), Mackay-Steven (63. Maynard), Tansey, Christie.
ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić (83. Ćorluuka), Čabraja, Menalo (89. Kožul), Lončar (74. J. Ćorić), Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.


"Plavo-bijeli" su ostali neporaženi u Aberdeenu i s velikim optimizmom čekaju revanš na Pecari. Škotski predstavnik slovio je za velikog favorita, no nakon 90 minuta na Pittodrie stadionu rezultat je bio 1:1, što je svakako "voda na mlin" Širokobriježanima.

Aberdeen je, očekivano, na početku utakmice imao inicijativu,  ali bez izrazitih prigoda. Onda je u 13. minuti Bilobrk zaustavio pokušaj Christieja iz slobodnjaka,  kao i dvije minute kasnije Shinnieja, da bi u 17. dugu ispucanu loptu Christie odlično prihvatio i pogodio za 1:0.

Rooney je odmah zatim imao prigodu za 2:0, no nije bio precizan. Široki je do daha došao u 25. minuti i Begonja je mogao poravnati, međutim ostalo je 1:0. Lijepu priliku u završnici prvog dijela imao je i Menalo, pokušao je udarcem glavom svladati Lewisa, ali lopta je otišla pored Aberdeenovih vrata.

Bilobrk je spašavao "Plavo-bijele" sjajnim intervencijama nakon udaraca Logana, a zatim u istoj akciji i Shinnija, da bi, na drugoj strani, u 69. minuti Marković eurogolom donio izjednačenje i veliku radost za "Plavo-bijele". 

Do kraja susreta Aberdeen je imao posjed i prigode preko Maynarda, Tanseya i Stewarta, no Široki je odigrao hrabro i nije dopustio novo vodstvo domaćina. Štoviše, Krstanović je u 84. minuti mogao u potpunosti šokirati Aberdeen, ali njegov udarac glavom obranio je Lewis. 

/ Sažetak