Evropska liga: Željezničar-AIK 0:0
Datum objave: 14. 07. 2017 - 09:41

Evropska liga: Željezničar-AIK 0:0

Odlazak Ivana LendrićaOdluka ozbiljno je poremetio napadačku liniju Željezničara, koji u prvom zvaničnom meču od prelaska najboljeg golgetera u redove francuskog drugoligaša Lensa nije uspio ozbiljnije da zaprijeti golu rivala.

Željezničar je tako, u prvom duelu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, odigrao 0:0 protiv AIK-a na svojoj "Grbavici", pa će revanš na "Frends Areni" u Solni, predgrađu Stokholma, za sedam dana dati odgovor na pitanje ko će u treće kolo kvalifikacija.

ŽELJEZNIČAR - AIK 0:0

Nakon poprilično nezanimljivih 45 minuta, očekivalo se da će nastavak donijeti više uzbuđenja. 

Ipak, gledaoci na veoma dobro popunjenim tribinama sarajevskog zdanja ostali su uskraćeni za pogotke. Osim par poluprilika na obje strane, skoro da se ništa nije moglo izdvojiti sa ovog meča.

Takav pristup igri i rezultat očigledno su više odgovarali gostima iz Švedske, koji su, stekao se utisak, odigrali meč "pod ručnom", smatrajući da prolaz dalje mogu obezbijediti pred svojim navijačima.

S druge strane, izabranici Slavka Petrovića nisu imali rješenje za trenutno najbolju odbranu švedske lige. Napadi "plavih" većinom su se završavali na 20-30 metara od čuvara mreže AIK-a Oskara Linena, koji večeras nije bio pretjerano zauzet.

Ostalo je 0:0. Rezultat sa "Grbavice" daje nadu bh. predstavniku da može u treće kolo kvalifikacija.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec (68. Projić), Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zeba, Nikolić (76. Beganović), Radinović (85' Marković). Trener: Slavko Petrović.

AIK: Liner, Karlson, Niholm, Tern (82. Išizaki), Olson, Blomberg, Avdić (74. Gojtom), Markanen, Vaisanen, Sundgren, Saletros. Trener: Rikard Norling.

/ Sažetak