Baždarević: Učinit ćemo sve da Pjanić bude spreman za Grke
Datum objave: 06. 06. 2017 - 12:49

Baždarević: Učinit ćemo sve da Pjanić bude spreman za Grke

Pjanić je dobio nezgodan udarac, ali ćemo sve učiniti da on bude spreman već za trening sutra naveče – izjavio je selektor seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, pred početak današnjeg treninga u Trening centru Nogometnog saveza BiH (NSBiH) u Zenici.

Reprezentacija se sprema za kvalifikacioni meč protiv Grčke, a medije je najviše zanimalo zdravstveno stanje Miralema Pjanića koji je u utakmici finala Lige prvaka zadobio povredu, saopćeno je iz NSBiH.

– Vijesti su povoljne. Što se tiče nalaza oni su dobri i nema znakova teže povrede – objasnio je selektor.

Baždarević je naglasio da reprezentativci treniraju dobro, s puno želje i motiva.

– Ulazimo u završnu fazu rada i taktičko-tehničkog spremanja. Biće veoma važna naša želja i odlučnost. Zadnja je utakmica i moramo dati sve od sebe. Iako smo imali nekih problema sa povredama mislim da imamo snage, da uz podršku navijača napravimo dobar rezultat – rekao je Baždarević.

Osvrnuo se i na eventualne provokacije grčkih igrača, te naglasio da ga više zanima njihova igra.

– Previše se priča o nekim provokacijama s njihove strane, ali ono na šta mi trebamo da obratimo pažnju je njihova igra. Moramo biti strpljivi i skoncentrisani na ono što je najvažnije, a to je fudbal. Znamo koliko su kvalitetni, ali i mi imamo znanje i solucije za sve opcije – zaključio je Baždarević.

Gojko Cimirot, koji nastupa za grčki PAOK istaknuo je da u taboru selekcije BiH vlada odlična atmosfera, ta da će igrači koji su tu nadomjestiti nedostatak povrijeđenih reprezentativaca.

– Grci znaju da ih očekuje teška utakmica, cijene nas kao kvalitetnog protivnika. Oni su takođe jaki, a to su najbolje pokazali protiv Belgije. U svim linijama su dobri, ali možemo očekivati da će igrati defanzivno jer im i nedostaje pet dobrih igrača – rekao je Cimirot.

Utakmica kvalifikacija između BiH i Grčke će biti odigrana 9. juna u 20.45 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici, prenosi Fena.

/ Sažetak