Rusija pozvala građane da razmisle prije odlaska u Crnu Goru
Datum objave: 30. 05. 2017 - 09:09

Rusija pozvala građane da razmisle prije odlaska u Crnu Goru

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije savjetuje državljanima te zemlje da “dobro razmisle” prije nego što otputuju u Crnu Goru, izjavila je glasnogovornica tog ministarstva Marija Zaharova navodeći kao razlog da u toj zemlji “vlada sve veća antiruska histerija “.

Ona je ocijenila da su tvrdnje Podgorice da je Moskva navodno sudjelovala u pokušaju organizacije državnog prevrata u Crnoj Gori “klasičan primjer dezinformacije s namjerom da se ocrni Rusija”, prenosi Tanjug.

“Rusija je u više navrata govorila da ni na koji način nije povezana s bilo kakvim pokušajima organizacije nelegalnih radnji u Crnoj Gori. Smatramo da su tvrdnje Podgorice čista izmišljotina kako bi se ocrnila Rusija, da se našteluje javno mnijenje građana Crne Gore da bi zauzeli stavove protiv bratskog ruskog naroda, ali i da se prikriju antidemokratske metode ulaska Crne Gore u sastav NATO “, navela je ona u priopćenju.

Zaharova je ranije rekla da tvrdnje ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanović o navodnom miješanju Rusije u unutarnje stvari te zemlje imaju za cilj pravdanje pred vlastitim građanima zbog ulaska u NATO.

Kako je navela u izjavi za Nacionalni informativni servis, medijsko praćenje članstva Crne Gore u NATO zasnovano na “špijunomaniji” i potrebi zaštite od virtualnog neprijatelja.

Sve to zbog jednog jednostavnog razloga, rekla je i dodala da građani Crne Gore nisu nimalo bili oduševljeni idejom članstva u NATO, prenio je TASS S.

“Zato referendum nije raspisan. Zvanični establišment odbijao je pokazati prave podatke o stvarnoj želji Crnogoraca. Zbog toga je odlučeno da se ta volja suzbije izmišljajući priče o” ruci Kremlj “, istaknula je Zaharova.

Prethodno je Darmanović izjavio da je Moskva pokušavala spriječiti ulazak Crne Gore u NATO.

/ Sažetak