Slišković: Igrači su najzaslužniji za ovu titulu
Datum objave: 28. 05. 2017 - 20:20

Slišković: Igrači su najzaslužniji za ovu titulu

 Nemanja Bilbija, dvostruki strijelac u pobjedi Zrinjskog nad Slobodom 3:0, zahvaljujući kojoj su 'Plemići' obranili naslov prvaka, nakon utakmice izjavio je kako je njegova momčad zasluženo došla do naslova.

Bilbija je kazao kako je Zrinjski tijekom cijele sezone pokazivao da ima kvalitetu, a nakon proljetne krize, momčad se u završnici sezone s tri uzastopne pobjede vratila na vrh i obranila naslov.

Što se tiče današnje utakmice, napadač Zrinjskog kazao je kako se ona 'odvrtila' baš kako su željeli domaći nogometaši.

- Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući načina, baš onako kako smo htjeli. Postigli smo rani prvi pogodak, a brzo i drugi, i tu je sve bilo gotovo. Atmosfera je bila odlična, ja nikada nisam igrao pred punijim stadionom pod Bijelim Brijegom i želim zahvaliti našim navijačima jer su nam cijelo vrijeme bili vjetar u leđa - kazao je Bilbija.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković izjavio je kako su za peti naslov prvaka mostarskog kluba najzaslužniji sami igrači koji su uspjeli prebroditi krizu i na kraju izaći iz bitke kao pobjednici.

- Imali smo i uspona i padova, Željezničar i Sarajevo su također imali svoje prilike, ali nisu ih iskoristili. Ja sam se zapravo samo nadovezao na posao i rad trenera Marinovića i Barbarića, koji su prije mene jako dobro radili. Nažalost, došlo je do krize i trebalo je vratiti vjeru igračima, a izgleda da sam donekle uspio u tomu. Jako sam ponosan na titulu s klubom iz svog grada - istaknuo je Slišković.

Veznjak Tomislav Tomić, koji je bio motor Zrinjskog zadnje dvije sezone, zahvalio je treneru Sliškoviću "koji ih je vratio iz mrtvih".

- Bila mi je čast igrati danas pred ovom fantastičnom publikom. Mešanović i Bilbija uradili su ono što se od njih očekuje i odveli nas do zaslužene titule. Blaž Slišković nas je digao iz mrtvih i hvala mu na tome. Čestitam mu na prvoj trenerskoj titlu koju je dugo čekao - kazao je Tomić.

Prvaci Bosne i Hercegovine nemaju puno vremena za odmor jer ih već početkom srpnja očekuje pretkolo Lige prvaka, a predsjednik Upravnog odbora Zrinjskog Denis Lasić kazao je kako klupski čelnici već sutra počinju s pripremama za novu sezonu.

- Pokušat ćemo zadržati postojeći igrački kadar i pojačati se strogo na određenim pozicijama. Tražit ćemo formirane, kvalitetne igrače koji će biti pojačanje - kazao je Lasić.

Zahvalio je svim igračima i trenerima koji su ugradili jedan djelić sebe u novi naslov prvaka.

- Bili smo tijekom sezone u puno boljoj situaciji nego što je to bilo na kraju, ali ukazala nam se šansa koju smo iskoristili. Kad se osvrnemo na cijelu sezone mogu reći da je Zrinjski zasluženo osvojio naslov prvaka - dodao je Lasić.

/ Sažetak