I pored poraza Široki osvajač Kupa Bosne i Hercegovine Sarajevo u regularnom toku skavilo sa 1:0
Datum objave: 17. 05. 2017 - 22:05

I pored poraza Široki osvajač Kupa Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Širokog Brijega osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/2017. Nakon poraza od 0:1 u prvom meču u glavnom gradu BiH, Sarajevo je večeras, ipak, uspjelo slaviti identičnim rezultatom, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanesteraca.

Pogodak za Sarajevo je postigao Amer Bekić u 65. minuti iz jedanaesterca nakon što je fudbaler Sarajlija oboren u kaznenom prostoru. Ipak, igrači Širokog Brijega su u izvođenju penala bili uspješniji. Čabraja je sa ”bijele tačke” pogodio za pobjedu Širokog koji je u penal seriji bio bolji sa 4:2, te tako uspio osvojiti titulu pobjednika Kupa BiH.

Jedanesterce za Sarajevo prethodno promašili su Said Huseinović i Edin Rustemović, iako je u prvoj seriji Bojan Pavlović odbranio šut Ivana Krstanovića. Podsjetimo, pred sami početak susreta, tokom tradicionalnog intoniranja himne u ovom takmičenju - zvanična melodija BiH je izviždana. 

 

 

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

/ Sažetak