Adil Osmanović primio mlade plivače i plivačice Na Balkanskom prvenstvu osvojili 11 medalja
Datum objave: 16. 05. 2017 - 14:03

Adil Osmanović primio mlade plivače i plivačice

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa predstavnicima Plivačkog saveza BiH i juniorskim reprezentativcima BiH u plivanju.

- Izuzetni rezultati koje su ovi mladi ljudi napravili na nedavno održanom Balkanskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj obavezuju cjelokupnu zajednicu da u budućnosti veću pažnju posveti sportu, kao najboljem reprezentu države u svijetu, rekao je Osmanović.

Predstavnici Plivačkog saveza i mladi sportisti informisali su ministra Osmanovića da su članovi naše reprezentacije na Balkanskom prvenstvu u Sofiji osvojili ukupno 11 medalja, 3 zlatne, 5 srebrnih i tri bronzane. Imajući u vidu da su zauzeli ekipno šesto mjesto, da je svih desetoro reprezentativaca osvojilo bodove za reprezentaciju, te da je oboreno 14 državnih rekorda, naglasili su da je ovo najveći uspjeh BiH plivača.

Ministar Adil Osmanović čestitao je na izuzetnim uspjesima svim reprezentativcima, trenerima Goranu Grahovcu i Sejbinu Brašnjiću. Izrazio je očekivanje da će se niz postizanja dobrih rezultata nastaviti na evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava narednog mjeseca u Izraelu, a potom u avgustu na svjetskom prvenstvu za juniore u Indijanapolisu.


Na 46. Balkanskom juniorskom prvenstvu zlatne medalje osvojili su Mihajlo Čeprkalo, Amar Šapčanin i Nejla Karić, srebrne Angelo Šimić, Emina Pašukan, Nejla Karić, Mihajlo Čeprkalo i štafeta muška 4x100 slobodno. Tri bronze za BiH plivanje osvojili su Čeprkalo, Šimić i Pašukan.

Na ovom prestižnom takmičenju nastupilo je oko 135 plivača iz jedanaest država.

paukan

 

plivai

 

/ Sažetak