FOTO - Ako želite da budete zdravi posjetite banju Pacijenti na prvom mjestu
Datum objave: 13. 04. 2017 - 12:00

FOTO - Ako želite da budete zdravi posjetite banju "AQUATERM OLOVO"

Banja "Olovo Aquaterm" je smještena u samom središtu grada Olova, pored mjesta gdje se sastaju dvije planinske ljepotice, rijeke Bioštica i Stupčanica, stvarajući rijeku Krivaju.

Pruža vam mogućnost ulaska u svijet čudesnih moći ljepote i čistoće prirode, te našeg najvećeg blaga, termo-mineralne vode. Banja je uvijek bila prepoznatljiva ali u posljednjih nekoliko godina je doživjela istinski procvat dolaskom na mjesto menadžera,  mladog i vrlo ambicioznog  doktora Senada Selimovića koji je uložio nevjerovatnu energiju i znanje da se banja renovira i da dobije jedan novi, moderan izgled.

Vlastitim sredstvima smo ovo sve napravili, cilj je da naše usluge pružimo svim korisnicima, bilo da su pokretni ili nepokretni,  govori nam  doktor Selimović. Posljednjih nekoliko mjeseci u banjsko -rekreativnom centru Aquaterm pored proširenja smjestajnih kapaciteta i preuređenja postojećih,  u upotrebu je pušten i novoizgrađeni lift koji je u značajnoj mjeri olakšao kretanje pacijentima od prizemlja do njihovih soba.  Banja Aquaterm je uložila oko 80.000 KM vlastitih sredstava samo u pokretanje lifta a ukupna investicija za renoviranje u protekle tri godije je oko milion i 500 hiljada maraka. Imamo jedan kredit od 150 hiljada maraka,  ali hotel dobro radi.  Čak smo i van sezone imali dobru popunjenost, tako da uredno vraćamo. Imamo 75 zaposlenih, mogu reći 75 sretnih i nasmijanih uposlenika,  u jednom dahu nam priča direktor Selimović.

DOKTOROLOVO

Potpuno je nevjerovatno da je Olovo pripalo ZE- DO Kantonu, ali doktor Selimović samo odmahuje glavom i kaže da ne zna "šta bi bilo kad bi bilo".  Nismo čekali da nam neko nešto pokloni , nego smo se uhvatili posla i evo kao što vidite,  u odnosu na prije par godina ne možete prepoznati ovu banju.

Gosti su zadovoljni, imaju tri obroka, doručak od 7h do 9h, ručak od 12h do 14h i večera od 19h do 21 sat. U ponudu je uključeno čak sedam vrsta terapija.

  • Hidroterapija,
  • Elektroterapija,
  • Sonoterapija,
  • Magnetna terapija,
  • Termoterapija,
  • Masaže,
  • Kineziterapija

Olovska termomineralna voda u terapeutskim procedurama koristi se u tri vida i to:

  • kupke,
  • inhalacija,
  • pijenje

OLOVO8

Poznata od davnih vremena, u njenu blagotvornost i ljekovitost uvjerili su se mnogi, budite i Vi dio njih.

Zaista svi koji dođu mogu se uvjeriti u sve ono što je direktor Selimović rekao. Od urednog parkinga, preko samog ulaza do ljubaznog osoblja. Vaše je samo da na vrijeme obezbjedite rezervaciju za boravak u "Aqvarius Olovo".

Kvalitetom usluga, te domaćinskim odnosom, nastojaćemo opravdati povjerenje koje ste nam ukazali Vašom posjetom, krilatica je ovog kompleksa. Mi smo se uvjerili da je zaista tako !

 

/ Fotogalerija
/ Sažetak